Hlavní obsah

Oloupej mi banán, žádal sběračku a způsobil skandál. Nemůžu uvěřit, co sudí řekl, diví se tenista

Melbourne/Praha

Jméno takřka neznámého francouzského tenisty Elliota Benchetrita se na startu Australian Open dostalo do médií takřka po celém světě. Ale ne zrovna v souvislosti, která by samotnému hráči byla příjemná. Za aférku s banánem sklidil dost drtivou kritiku, s odstupem se teď snaží celý incident dát do širších souvislostí a obhájit svoje jednání.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Francouz Elliot Benchetrit na Australian Open vysvětloval nepříjemnou aférku.

Článek

229. hráči světa během víkendového finále kvalifikace s Dmitrijem Popkem, které nakonec vyhrál 4:6, 6:2 a 6:3, přinesla v přestávce mezi gamy sběračka míčků k občerstvení banán. A jedenadvacetiletý Francouz dívku žádal, aby mu ho i oloupala.

V tom do dění zasáhl umpirový sudí John Blom, s tím, ať si Benchetrit banán vezme a oloupe si ho sám. Rozladěný rodák z Nice pak začal ovoce zbavovat slupky kousnutím do špičky.

K incidentu se hráč vrátil poté, co jej v prvním kole hlavní soutěže smetl Japonec Juiči Sugita.

Navrátilová Francouze pokárala

„Bylo to na konci třetí sady během výměny stran, požádal jsem sběračku, aby mi oloupala banán, protože jsem si na ruce namazal krém proti pocení. Už to pro mě udělala předtím během zápasu. V druhém případě do toho ale vstoupil rozhodčí a řekl mi, že dívka není můj otrok a ať si ho oloupu sám," vysvětloval Benchetrit.

„Nemohl jsem uvěřit tomu, co umpirový sudí řekl. Jenom jsem pak zíral, co se z celé události udělalo na sociálních sítích, když přitom většina lidí vůbec nevěděla, co se na kurtu vlastně dělo," rozčiloval se Francouz.

Toho na Twitteru vyplísnila i legendární Martina Navrátilová, video retweetovala s vlastním komentářem. „A co bude příště, hroznové víno? John udělal správnou věc, to je jasné," chválila československá rodačka postup rozhodčího.

Reklama

Související témata: