Hlavní obsah

Program Australian Open: Kvitová se v úterý utká s Bartyovou o semifinále

Melbourne

Petra Kvitová se v úterním programu tenisového Australian Open utká ve čtvrtfinále stejně jako před rokem s domácí favoritkou a aktuální světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Zápas se odehraje na centrkurtu Roda Lavera jako druhý v pořadí a začne nejdříve ve 2:30 SEČ.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Petra Kvitová bude na Australian Open bojovat o semifinále s domácí světovou jedničkou.

Článek

Loňská finalistka úvodního grandslamu sezony Kvitová má s Bartyovou bilanci 4:3. Před rokem vyhrála v Melbourne jasně 6:1, 6:4, ale Australanka pak prožila životní sezonu. Další tři souboje s ní česká hráčka prohrála.

"Myslím, že se zlepšila ve všem," řekla Kvitová o Bartyové českým novinářům v Melbourne. "Umí dobrý kick, je proto nebezpečná i ze servisu. Forhend hraje s liftem a snaží se soupeřky hodně odtlačovat od lajny. Má dobrý čop, bekhend i pohyb. Slabiny se u ní hledají obtížně," dodala.

Vítězka loňského Roland Garros Bartyová je pro pořádající zemi nadějí, že by se mohla stát následovnicí Chris O'Neilové, tedy první australskou vítězkou turnaje od roku 1978. "Doufám, že mi Petra nezlomí srdce," řekla Bartyová před úterním duelem.

Úterní program Australian Open (začátek v 1:00 SEČ):
Rod Laver Arena:
Džabúrová (Tun.) - Keninová (14-USA),
nejdříve 2:30 Kvitová (7-ČR) - Bartyová (1-Austr.)
Federer (3-Švýc.) - Sandgren (USA),
9:00 Djokovič (2-Srb.) - Raonic (32-Kan.).

Reklama

Související témata: