Hlavní obsah

Šokovaný Nadal nechápal: To jako vážně myslíte mě? Ta paní moc pila

Dle svého zvyku se Rafael Nadal v úvodních kolech grandslamů se svými soupeři příliš nezdržuje. Ve stejném rytmu pokračuje i na Australian Open, kde ve dvou dosavadních duelech poztrácel patnáct gamů. V jeho druhém mači se mu však do cesty postavil jiný, zcela nečekaný soupeř. A slavný Rafa nechápal...

Foto: Loren Elliott, Reuters

Nadal zažil během zápasu hodně zvláštní moment

Článek

První duel v Melbourne proti Srbovi Djeremu zvládl Nadal hladce za necelé dvě hodiny, ve druhém pak v podobném duchu spláchl Američana Mmoha, 177. hráče světa, v poměru 6:1, 6:4, 6:2.

Na konci druhého setu se však rodák z Mallorky musel vypořádat s hodně nezvyklou situací. Z hlediště se totiž ozval skřek jedné z divaček, což Nadala, chystající se na servis, vyrušilo.

"Děkuji, madam, ale prosím, nekřičte, všechny zdržujete," napomenul ženu hlavní rozhodčí. To však rozjetou fanynku nezastavilo. Naopak. Nejdříve něco k španělské hvězdě zakřičela a poté mu své "sympatie" dala najevo výmluvně zvednutým prostředníčkem.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Vulgární fanynku vyvedla ochranka

Nadal se však zachoval jako skutečný profík. Nejdříve překvapeně vzhlédl k zjevně společensky unavené divačce, aby získal jistotu, že toto vulgární gesto patřilo skutečně jemu. Nebylo však pochyb, patřilo.

Ani to však dvacetinásobného grandslamového šampiona nemohlo zaskočit. Na fanynku se usmál, svému soupeři o pár sekund později poslal jako dárek dvě esa a sadu ukončil. A vulgární divačka? Tu po krátké době vyvedla z hlediště Laver Areny ochranka.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Fanynka zaujala poněkud vulgárním gestem

Na tiskové konferenci samozřejmě musela na poněkud nezvyklý moment padnout otázka. "Asi trochu moc pila, možná gin nebo tequilu. Bylo to směšné a opravdu zvláštní. Nevím, proč mi ukazovala prostředníček. Musel jsem se smát, ale prostě to byla chudák ženská a navíc pořádně opilá," nenechal se z klidu vyvést tenisový král.

Další překvapení, tentokrát čistě tenisové, chystá pro Nadala Brit Cameron Norrie, který bude ve třetím kole Australian Open jeho dalším soupeřem.

Reklama

Související témata: