Hlavní obsah

Karacev - Schwartzman 6:3, 6:3, 6:3Favorit utrpěl na Australian Open senzační debakl, odstoupí Djokovič?

roj, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

Favoritky v pátečních zápasech třetího kola grandslamového Australian Open nezaváhaly. Druhá tenistka světa Simona Halepová z Rumunska si poradila 6:1 a 6:3 s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou. Žebříčková trojka Naomi Ósakaová vyřadila Tunisanku Ons Džabúrovou po setech 6:3, 6:2. Dál jde také legendární Serena Williamsová, která si poradila s Ruskou Anastasií Potapovovou 7:6, 6:2. Velké překvapení se naopak zrodilo v mužské dvouhře. Nepřišlo ale na účet obhájce titulu Novaka Djokoviče. Ten i přes zdravotní problémy porazil 7:6, 6:4, 3:6, 4:6 a 6:2 Američana Taylora Fritze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Diego Schwartzman na Australian Open senzačně končíVideo: sntv

 
Článek

Halepová ve druhém kole nebyla daleko od vyřazení, ale dnešní zápas s Kuděrmětovovou zvládla bez problémů. Finalistka Australian Open z roku 2018 vyhrála za hodinu a 19 minut a o postup do čtvrtfinále si zahraje buď s Igou Šwiatekovou z Polska, nebo Francouzkou Fionou Ferrovou.

Turnajová desítka Williamsová porazila 7:6 a 6:2 Anastasii Potapovovou z Ruska. Americká vítězka třiadvaceti grandslamů, která v Melbourne usiluje o vyrovnání rekordu Margaret Courtové, v úvodní sadě odvrátila tři setboly a nakonec ji získala 7:5 ve zkrácené hře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Serena Williamsová se probojovala do osmifinále Australian OpenVideo: sntv

Druhý set už byl jasnou záležitostí sedminásobné šampionky Australian Open, která v osmifinále nastoupí proti sedmé nasazené Aryně Sabalenkové z Běloruska. Zápas se po zpřísnění opatření kvůli covidu už bude hrát bez diváků. "Bylo super mít fanoušky zpátky, zejména tady. Ale je to nejlepší řešení a snad všechno bude v pohodě," uvedla Williamsová.

Ósakaová do osmifinále prošla po výhře 6:3, 6:2 nad Ons Džabúrovou z Tuniska. Třetí hráčku hráčku světa nerozhodilo ani 28 nevynucených chyb a v utkání odvrátila šest ze sedmi brejkbolů. Další soupeřkou vítězky Australian Open z roku 2019 bude loňská finalistka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska, která rozdrtila dvakrát 6:1 Zarinu Dijasovou z Kazachstánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Simona Halepová ve třetím kole Australian Open nezaváhalaVideo: sntv

Schwartzman končí. Otazník nad Bartyovou

Otazník visí nad dalším startem světové jedničky Ashleigh Bartyové, která by se mohla stát první domácí vítězkou Australian Open po 43 letech. Bartyová dnes kvůli zdravotním problémům odstoupila ze čtyřhry. Ve dvouhře by se měla představit v sobotu v duelu třetího kola s Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska.

V turnaji mužů nepřipustil překvapení ani Němec Alexander Zverev, jenž postoupil po hladkém vítězství nad Francouzem Adrianem Mannarinem 6:3, 6:3, 6:1. Končí naopak osmý nasazený Diego Schwarztman. Argentinec prohrál až se 114. hráčem světa Aslanem Karacevem hladce 3:6, 3:6, 3:6.

Djokovič se zranil v úvodu třetího setu. Nechal se ošetřit, ale bylo vidět, že má problémy s pohybem. Srbskému favoritovi poté pomohla nezvyklá přestávka ve čtvrté sadě. Duel se totiž přetáhl přes půlnoc, a protože v sobotu už v Melbourne vstoupila v platnost přísnější opatření proti koronaviru, museli fanoušci opustit tribuny.

Vítěz předchozích dvou ročníků sice čtvrtou sadu prohrál, ale v závěrečném pátém setu rozhodl o postupu. V osmifinále by se měl sedmnáctinásobný grandslamový vítěz utkat s Milosem Raonicem z Kanady, ale zatím není jasné, jestli Djokovič nastoupí. V televizním rozhovoru prohlásil, že si velmi pravděpodobně natrhl sval.

"Je to určitě natrhnuté, takže nevím, jestli se stihnu uzdravit a budu moct hrát," uvedl majitel rekordních osmi titulů z Melbourne. "Je škoda, že diváci nemohli být na tribunách až do konce. Ale já měl dost problémů sám se sebou a se zraněním a modlil jsem se, abych se dal dohromady," dodal Djokovič.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Thiem (3-Rak.) - Kyrgios (Austr.) 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4,
Dimitrov (18-Bul.) - Careňo-Busta (15-Šp.) 6:0, 1:0, skreč
A. Zverev (6.-Něm) - Manarino (32. Fr.) 6:3, 6:3, 6:1
Karacev (Rus.) - Schwartzman (8-Arg.) 6:3, 6:3, 6:3
Raonic (14-Kan.) - Fucsovics (Maď.) 7:6 (7:2), 5:7, 6:2, 6:2
Auger-Aliassime (20-Fr.) - Shapovalov (11-Kan.) 7:5: 7:5, 6:3
Lajovič (23-Srb.) - Martínez (Šp.) 6:7 (6:8), 7:5, 6:1, 6:4
Djokovič (1-Srb.) - Fritz (27-USA) 7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Halepová (2-Rum.) - Kuděrmětovová (32-Rus.) 6:1, 6:3
Ósakaová (3-Jap) - Džabúrová (27-Tun) 6:3, 6:2
Sabalenková (7-Běl.) - Liová (USA) 6:3, 6:1
S. Williamsová (10-USA) - Potapovová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:2
Muguruzaová (14-Šp.) Dijasová (Kaz.) 6:1, 6:1
Šwiateková (15-Pol.) - Ferrová (Fr.) 6:4, 6:3
Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Erraniová (It.) 6:4, 2:6, 7:5.
Výskledky českých tenistek ZDE

Reklama

Související témata: