Hlavní obsah

Útok ve Wimbledonu? Personál prošel speciálním výcvikem detekce chování

Londýn/Praha

Nejslavnější tenisový turnaj světa a jednoznačně největší tenisová událost sezóny. Tím vším se může pyšnit Wimbledon. Bitvy v All England Clubu se však zároveň můžou stát cílem různých teroristických útoků. A pořadatelé nehodlají v tomto ohledu nic podcenit. Kromě policejních složek prošel speciálním výcvikem i samotný personál turnaje, který se stará o hladký průběh akce.

Foto: Sport.cz

Slavný Wimbledon bude pod bedlivým dohledem bezpečnostních složek

Článek

Až se druhého července poprvé otevřou brány slavného All England Clubu, můžete si být jisti, že jste pod bedlivým dohledem nejen policejních složek, ale i samotného personálu. "Letošní ročník Wimbledonu bude z hlediska bezpečnosti nejlépe zajištěným turnajem v historii," ubezpečují fanoušky pořadatelé.

Speciálním výcvikem na odhalování "podezřelého chování" diváků projdou i lidé, kteří budou návštěvníkům umožňovat vstup do areálu a starat se o jejich pohodlí. Dle vyjádření představitelů turnaje by tak měli být schopni v davu fanoušků zjistit případnou podezřelou aktivitu jednotlivců.

Konkrétně by se mělo jednat například o to, jakým způsobem drží jednotliví lidé batohy, kufříky či další zavazadla, případně jestli neprokazují známky nervozity. "Bezpečnost návštěvníků turnaje je pro nás naprostou prioritou. Neustále se snažíme zvyšovat pohodlí pro fanoušky nejen v samotném areálu, ale i okolo něj," píše se na stránkách turnaje.

A na to se tedy fanoušci musí připravit? "Kontroly budou velice důkladné, kromě standardních osobních prohlídek se budou pečlivě kontrolovat veškerá zavazadla i automobily. Na místě budou i speciálně vycvičení psi," dodávají organizátoři turnaje.

Reklama