Hlavní obsah

Bombarďák Kyrgios! Sběračka míčků skončila v slzách

Londýn/Praha

Když na kurt vstoupí australský bouřlivák Nick Kyrgios, je o pozdvižení obvykle postaráno. Výjimkou nebyl ani jeho úvodní zápas v letošním Wimbledonu. Patrně nejraději by na něj co nejrychleji zapomněla mladá podavačka míčků, kterou třiadvacetiletý tenista trefil dělovým servisem do paže. Míček přitom svištěl rychlostí 222 km/hodinu!

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Mladá podavačka míčů pocítila ve Wimbledonu tvrdost Kyrgiosova podání.

Článek
Fotogalerie

Kyrgios patří k nejlépe a nejtvrději servírujícím hráčům na okruhu a v utkání úvodního kola v All England Clubu proti Denisi Istominovi z Uzbekistánu to znovu potvrdil. Ve čtvrté sadě za stavu 2:2 odvracel Australan brejkbol soupeře a míček poslal na druhou stranu sítě ohromující rychlostí. Eso!

Současně ale bolestivě zasáhl u zadní stěny stojící mladou podavačku míčků do levé paže. Dívce okamžitě vytryskly slzy, jako první ji přišel konejšit Istomin, při cestě za lékařským ošetřením se jí u sítě omluvil i Kyrgios.

„Myslel jsem, že míček zasáhl výsledkovou tabuli, ale trefil, bohužel, její paži. Všechna čest, vzala to jako šampiónka. I já bych určitě brečel," komentoval po zápase inkriminovaný moment patnáctý nasazený Kyrgios.

V utkání nastřílel „zlobivý chlapec z Down Under" celkem 42 es, což je jeho osobní rekord. A do 2. kola postoupil po výhře 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 6:7 (5:7) a 6:3.

Reklama

Související témata: