Hlavní obsah

Šampiónka v slzách. Nebyla jsem u důležitého okamžiku života mé dcery, pláče Serena

Londýn/Prah

Čeká ji důležitá bitva, osmfinálová wimbledonská bitva o postup do čtvrtfinále. Přesto si třiadvacetinásobná grandslamová šampiónka Serena Williamsová připsala svou první "porážku". Jako matka desetiměsíční dcerky Alexis Olympie totiž přišla o jeden z nejdůležitějších okamžiků, u kterého nechce žádný rodič chybět.

Foto: Sport.cz

Pro Serenu Williamsovou je její dcerka Alexis Olympie vším

Článek

Rodina je pro ní vším. I když by ráda dosáhla na vyrovnání rekordních 24 grandslamových zářezů legendární Margaret Courtové, tenis už není tou nejdůležitější věcí v Serenině životě. Šestatřicetiletá tenistka totiž spolu s manželem Alexisem Ohanianem vychovávají svého prvního potomka, který přišel na svět 1. září loňského roku.

„Málem jsem při porodu zemřela. Silně jsem krvácela, opravdu jsem se bála o život svůj i našeho dítěte," přiznala před časem vážné komplikace, které narození dcery provázely, Serena.

A jak americká superstar přiznává, priority se teď upínají právě k dceři. Právě kvůli ní už Serena nechce absolvovat tolik turnajů jako v minulosti. Čas chce trávit se svojí rodinou. Ani to však nezbránilo tomu, aby přišla o důležitý okamžik v životě každého rodiče.

"Moje dcerka udělala své první krůčky. A já jsem u toho nebyla, protože jsem měla trénink. Mám slzy v očích," psala na sociálních sítích bývalá světová jednička.

Serena Williamsová vyhrála svůj zatím poslední grandslamový titul na loňském Australian Open, kde dominovala už jako těhotná. Na kurty se poté vrátila letos v Indian Wells, kde došla do třetího kola, v Miami skončila hned v prvním na Japonce Ósakaové.

Jejím prvním grandslamem po návratu bylo French Open, na kterém kvůli zranění vzdala osmifinálový zápas s Marií Šarapovovou. A probíhající Wimbledon? Serena ve třech zápasech neztratila ani set, svoji zatím výbornou statistiku se pokusí protáhnout i v dnešním osmifinálovém zápase proti Rusce Rodinové.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová