Hlavní obsah

Bertensová - Halepová 2:6, 7:6, 6:2Přemožitelka Kvitové vyhrála v Cincinnati, triumfoval tam i Djokovič. Rychlý konec Strýcové

Aktualizováno

Přemožitelka Petry Kvitové, nizozemská tenistka Kiki Bertensová otočila finálový duel turnaje kategorie Masters v Cincinnati a porazila světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou 2:6, 7:6 a 6:2. Na okruhu WTA získala letos druhý a celkově šestý titul v kariéře. V mužské čtyřhře triumfovali Brit Jamie Murray s Brazilcem Brunem Soaresem. Ve finále dvouhry vyhrál Srb Novak Djokovič nad Švýcarem Rogerem Federerem po setech 6:4, 6:4. Česká tenistka Barbora Strýcová podlehla Španělce Suárezové 6:7 a 4:6 a v New Havenu stejně jako předtím v Montrealu a Cincinnati končí v prvním kole.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Přemožitelka Petry Kvitové, nizozemská tenistka Kiki Bertensová, vyhrála turnaj v Cincinnati.

Článek

Halepová se finálového triumfu v Cincinnati nedočkala ani při třetí finálové účasti. Loni v závěrečném duelu podlehla Španělce Garbiňe Muguruzaové a v roce 2015 domácí Sereně Williamsové. Semifinálová přemožitelka Petry Kvitové Bertensová naopak odvrátila hrozbu druhé finálové porážky za sebou a přidala druhý letošní titul po dubnové výhře v Charlestonu.

Favorizovaná Halepová zvládla pohodlně první set, ve kterém nepustila soupeřku ani k jednomu brejkbolu. Ve druhé sadě však už suverénní nebyla a prohrála ji v tie-breaku. V rozhodujícím setu přišla Rumunka o podání třikrát ze čtyř případů a prohrála jednoznačně 2:6.

Djoker má kompletní sbírku trofejí

Další rekordní zápis si připsal do sbírky Novak Djokovič. Ten porazil ve finále v Cincinnati Rogera Federera 6:4, 6:4 a jako první tenista má kompletní sbírku trofejí z devíti turnajů Masters.

Murray se Soaresem získali třetí letošní titul po vítězství nad kolumbijským párem Juan Sebastián Cabal, Robert Farah 4:6, 6:3, 10:6. V Cincinnati si na rozdíl od Halepové napravili chuť po loňsku, kdy je ve finále přemohli Francouzi Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut.

Strýcová dál hledá formu

Česká tenistka Barbora Strýcová podlehla Španělce Carle Suárezové 6:7 a 4:6 a v americkém New Havenu stejně jako předtím na turnajích v Montrealu a Cincinnati skončila v prvním kole. Dvaatřicetiletá Strýcová prohloubila svou nepříznivou bilanci s o tři roky mladší Španělkou, které podlehla v osmém z devíti dosavadních vzájemných zápasů.

Strýcová před dvěma týdny v Montrealu ztratila úvodní třísetový duel s Magdalenou Rybárikovou, jeden zápas si zahrála i o týden později v Cincinnati, kde prohrála s Anett Kontaveitovou z Estonska 3:6, 0:6.

Stejně nakonec ve dvouhře dopadla i na turnaji v New Havenu, který je generálkou před US Open. V duelu se Suárezovou nevyužila v první sadě pět setbolů, naopak soupeřka v tie-breaku hned ten první proměnila v zisk sady. Ve druhém setu Španělka ztratila hned první podání, Strýcová však o výhodu hned přišla. Suárezová vyhrála 6:4 a duel ukončila po necelých dvou hodinách.

Turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 335 970 dolarů):
Dvouhra finále:
Djokovič (10-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Cabal, Farah (7-Kol.) 4:6, 6:3, 10:6.
Ženy (dotace 2 874 299 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bertensová (Niz.) - Halepová (1-Rum.) 2:6, 7:6 (8:6), 6:2
Turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 799 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Suárezová (Šp.) - Strýcová (8-ČR) 7:6 (8:6), 6:4
Görgesová (5-Něm.) - Cibulková (SR) 6:3, 6:1
Rybáriková (SR) - Vandewegheová (USA) 2:6, 6:4, 2:3 skreč.

Reklama