Hlavní obsah

Tenisový šťastlivec českého původu získal díky losu přes dva milióny navíc

Praha

Kanadský tenista s českými kořeny Peter Polansky letos vytvořil unikátní rekord. Na všech čtyřech grandslamech letošní sezóny vypadl v posledním kole kvalifikace, ale jako šťastný poražený se v Melbourne, Paříži, Londýně i New Yorku do hlavní soutěže nakonec podíval. Na odměnách tak vydělal více než dva milióny korun navíc.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Kanadský tenista s českými kořeny Peter Polansky letos vytvořil unikátní rekord

Článek

V lednu v rozpáleném Melbourne dostal jako lucky loser šanci zahrát si v hlavní soutěži už druhým rokem po sobě. Loni ani letos však šanci nevyužil. Postoupit do druhého kola hlavní soutěže se Polanskymu nepodařilo ani v antukové Paříži, na slavné wimbledonské trávě a v prvním kole ztroskotal i minulý týden ve Flushing Meadows.

V New Yorku ve finále kvalifikace podlehl Američanovi Youngovi ve třech setech, ale několik hodin poté se dozvěděl, že se v hlavní soutěži uvolnilo vinou zranění Pabla Cuevase volné místo. Los se na číslo 119 světového žebříčku usmál počtvrté v řadě!

Polansky se tak stal držitelem zajímavého rekordu. Ještě nikdy v historii se nikdo na grandslam nekvalifikoval čtyřikrát v řadě jako lucky loser. „Není to zrovna nejlepší rekord, ale je to něco, myslím, hodně zábavného. Nemyslím si, že se to ještě někdy stane."

Los US Open třicetiletého Kanaďana umístil na nejtěžší možnou pozici, soupeřem mu byl hvězdný Alexander Zverev. Po výsledku 0:3 se opět do druhého kola nepodíval.

„Bylo to jako hrát o peníze v casinu, s tím rozdílem, že nemáte co ztratit. Bohužel i výsledek byl obdobný," řekl se smíchem i přes porážku dobře naladěný Polansky.

Dalším cílem trojnásobného vítěze challengeru bude zlepšit postavení v žebříčku tak, aby se na dalším grandslamu v Melbourne vyhnul náročné kvalifikaci.

Reklama