Hlavní obsah

Divoká karta rozhodla. Česká hvězda se díky ní vrátí na scénu dřív

Dauhá/Praha
Aktualizováno

Tomáš Berdych se na kurty vrátí dřív, než měl v plánu. Česká jednička se na akcích měla původně objevit až na začátku příštího roku v Aucklandu. Avšak třiatřicetiletý tenista, vracející se po půlroční pauze, obdržel od pořadatelů turnaje v Dauhá divokou kartu a zahraje si tak už příští týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Berdych.

Článek

Kvůli problémům se zády Tomáš Berdych ukončil sezonu předčasně. Přetrvávající potíže ho limitovaly ve hře, a tak se třiatřicetiletý tenista rozhodl už v polovině června, že se raději dá zdravotně dohormady. Neodcestoval už ani na slavný Wimbledon a začal se léčit, aby byl co nejdříve fit a mohl se pořádně připravit na novou sezonu, která startuje již příští týden.

Původně se česká jednička chtěla na kurty vrátit v lednu na turnaji v Aucklandu, avšak teď mění plány. Berdych totiž obdržel divokou kartu do Dauhá, kde se hraje už od příštího pondělí. A tak se bývalá světová čtyřka objeví zpátky na scéně nejspíše na Silvestra, nebo na Nový rok.

Během pauzy klesl Berdych v žebříčku na jednasedmdesátou pozici, a tak to v Dauhá nebude mít vůbec jednoduché, neboť bude mezi nenasazenými hráči. Hned v prvním kole tak může narazit na hráče z první desítky, a to Dominika Thiema, či dokonce světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Po turnaji by měl Berdych odletět na Nový Zéland do Aucklandu, kde doposud ve své kariéře ještě nehrál. A pak už zamíří do Melbourne na slavné Australian Open. Tady se loni probojoval až do čtvrtfinále. V něm narazil na legendárního Rogera Federera, jenž tehdy vyhrál poměrem 7:6, 6:3 a 6:4.

Věříte, že se Tomáš Berdych vrátí do TOP 20 světového žebříčku?
Ano.
44,2 %
Ne.
55,8 %
Celkem hlasovalo 7169 čtenářů.

Reklama

  3 : 1 Kosťuková - Vondroušová 3 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články