Hlavní obsah

S Berdychem nebude chtít na Australian Open nikdo hrát, soudí expert

Praha

Obě české tenisové jedničky si před Australian Open užívají zasloužený odpočinek. Skvělá tažení Karolíny Plíškové a Tomáše Berdycha pochopitelně nezůstala i v zahraničí bez odezvy.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Tomáš Berdych ve finále v Dauhá.

Článek

Komentátor magazínu tennis.com Steve Tingor zařadil obě česká esa do výběru „deseti vítězů" úvodního týdne sezony.

Překvapil především Berdych. Po půlroční pauze zaviněné zraněním zad směrem k němu nepanovala velká očekávání, ale jeho tažení výborně obsazeným turnajem v Dauhá skončilo až těsnou porážkou ve finále.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Tomáš Berdych během turnaje v Dauhá.

Tingor zařadil Berdycha ve svém žebříčku hrdinů prvního týdne roku na osmé místo.

„Ano, je zpět - doufejme že plně uzdravený. Kolik toho ještě může ve 33 letech ukázat? I Berdych sám byl zvědavý. Minulý týden si ale na otázku dal sám odpověď finálovou účastí v Dauhá. Na Australian Open nebude chtít nikdo z nasazených mít bývalého dvojnásobného semifinalistu turnaje ve své části pavouka," píše Tingor o aktuálně 57. hráči světa.

Na třetí místo žebříčku zařadil Karolínu Plíškovou, která po velkolepém obratu ve finále proti Ukrajince Lesje Curenkové slavila titul v Brisbane. Komentátor vychvaluje především spolupráci s trenérkou Rennae Stubbsovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále Plíšková - Curenková v BrisbaneVideo: sntv

„Může tato relativně nová spolupráce být obdobou dua Halepová a Cahill pro rok 2019? Stubbsová pomohla Plíškové k titulu především v zápasech s Julií Putincevovou a Curenkovou, které musela otáčet," myslí si Tingor.

„Plíšková se sice snažila povolání Stubbsové na kurt vyhnout, ale ve druhé sadě finálového duelu si ji v zoufalství vyžádala a dočkala se od ní velmi impulzivního proslovu. Když to zabralo a Plíšková sadu vyhrála, Stubbsová se zdála být překvapenější než kdokoliv jiný v aréně," dodal.

Reklama