Hlavní obsah

Slzy v očích šampionky. Kvitovou dojala otázka tenisové legendy, fanoušci Češce pomohli

pan, bakSport.cz

Parádní výkon, postup do semifinále Australian Open a především uznání a respekt od řady tenisových expertů. Tím vším se v Melbourne prezentuje Petra Kvitová. A po vítězství nad domácí hvězdou Ashleigh Bartyovou (6:1, 6:4) vše ještě vygradovalo bezprostředně po zápase. V očích české šampionky se po jedné z otázek Jimma Couriera dokonce objevily slzy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová hodnotí svůj postup do semifinále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Před dvěma týdny svedla Petra Kvitová s Ashleigh Bartyovou velkou bitvu, kterou ve prospěch české bojovnice rozhodl až tiebreak třetího setu.

Ve čtvrtfinále Australian Open však na kurtu v prvním setu existovala jen jediná hráčka. Petra Kvitová. Dvojnásobná grandslamová šampionka svou soupeřku smetla za 28 minut 6:1. Ve druhém už se hrál vyrovnaný zápas, který rozhodl jediný brejk za stavu 4:4. Po 70 minutách tak mohla slavit česká jednička.

Nejemotivnější moment však přišel až při pozápasovém rozhovoru, který přímo na dvorci Roda Lavera tradičně moderuje čtyřnásobný grandslamový vítěz Jim Courier.

"Omlouvám se všem, že jsem vyřadila vaši favoritku. Ashleigh je moc fajn hráčka, je mi to líto," získala si Kvitová sympatie domácích fanoušků hned na úvod.

Po několika otázkách na zápas se Courier zeptal na těžkou dobu, kterou si Kvitová od Wimbledonu 2014, kdy byla naposledy v semifinále grandslamu, prošla.

"Nikdy bych nevěřila, že tady ještě někdy budu hrát tak velký zápas," reagovala za aplausu diváků dojatá osmadvacetiletá tenistka.

Tenis miluji

V rozhovoru pro Eurosport pak Kvitová uvedla, že hrála výborný zápas. "Miluji tenhle sport, často je to nahoru dolů, ale je důležité najít si moment, kdy si tenis užíváte na sto procent," dodala k otázce týkající se její aktuální fantastické formy.

Petra Kvitová se v boji o finále na Australian Open utká s Američankou Danielle Collinsovou. S rodačkou z St. Petersburgu na Floridě se utkala jen jednou, letos na turnaji v Brisbane, kde po velkém boji vyhrála Kvitová 6:7, 7:6 a 6:3. "V Brisbane zápas trval přes tři hodiny, ale teď se poprvé utkáme na grandslamu. Je to úplně jiný příběh, bude to těžký zápas," uvedla.

Reklama

Související témata: