Hlavní obsah

Krásné gesto. Wawrinka poslal rivalovi obří dárek. Děti se o něj poperou, vzkazuje mu hvězdný Brit

Praha

Na kurtu spolu bojují o každý míček, jsou ale chvíle, kdy jde veškerá rivalita stranou a tenista chce svého soupeře nějak potěšit. To nyní přesně udělal Stanislas Wawrinka. Třiatřicetiletý Švýcar poslal Andymu Murraymu do nemocnice obřího plyšového medvěda a na Britově tváři vykouzlil úsměv.

Foto: Profimedia.cz

Andy Murray.

Článek

Oba už dobře ví, jaké to je vyhrát grandslam, oba také ale znají, jaké to je ležet v nemocnici po operaci a zotavovat se ze zranění, které vás vyřadilo z tenisu na delší dobu. A tak jde rivalita stranou a na řadu přichází chvíle, kdy chce tenista svého soupeře alespoň nějak potěšit. Stanislasu Wawrinkovi se to podařilo.

Třiatřicetiletý Švýcar spolu se rozhodl se svou přítelkyní, chorvatskou tenistkou Donnou Vekičovou, udělat radost Andymu Murraymu, který je v nemocnici po operaci kyčle. Svému kolegovi poslal obřího plyšového medvěda a Murray se s ním pochlubil na sociálních sítích. „Až ho přivezu domů, tak se o něj děti poperou,“ napsal k fotografii Murray, otec dvou dcer.

Andy Murray se před několika dny podrobil druhé operaci pravé kyčle, se kterou měl problémy již delší dobu. Před rokem podstoupil menší chirurgický zákrok, v červnu se pak vrátil na kurty, avšak mnoho zápasů neodehrál. Kyčel stále bolela a jednatřicetiletý Brit letos před Australian Open oznámil, že ve Wimbledonu ukončí kariéru.

Jestli se bude moci Wimbledonu zúčastnit, však není jisté. Při operaci dostal kovovou náhradu a zotavení podle lékařů trvá většinou více než půl roku. Fanoušci tak budou muset čekat na zprávy, jak probíhá rekonvalescence, a zda se vítězi tří grandslamů podaří splnit si přání a rozloučit se na jeho oblíbeném turnaji.

Reklama

Související témata: