Hlavní obsah

Na kurtu jsem nechala srdce! Krejčíková po prohrané čtyřhře poslala dojemný vzkaz fanouškům. Ti se divili Plíškové

Ostrava/Praha

Hodně zklamaná byla po nedělní prohrané čtyřhře Barbora Krejčíková. Není divu. V rámci jejího fedcupového debutu na kurtu šlo o všechno - pokud by duel, do kterého nastoupila s Kateřinou Siniakovou, vyhrála, postoupily by Češky opět do semifinále Fed Cupu. Prohra ale znamená první baráž pro český tým od roku 2008.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kapitán českého týmu Petr Pála a Barbora Krejčíková.

Článek

Jsou v současnosti žebříčkově nejlepším ženským deblovým párem světa. Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková okupují první a druhé místo světového žebříčku. Rozhodující závěrečná čtyřhra tak papírově měla být zcela jasnou záležitostí. Nakonec se ale proměnila v třísetovou bitvu, z níž jako šťastnější odešly Rumunky, které svou výhrou poslaly český tým do baráže.

S porážkou se těžce srovnávala starší z úspěšného deblového páru, Barbora Krejčíková. "Nechala jsem dnes na kurtu srdce a rvaly jsme se, abychom urvaly třetí bod, vyhrály a moje premiéra v týmu byla radostná a sladká. Bohužel to dnes nevyšlo, jsem velice zklamaná," uvedla Češka na svém Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Moc dekuji vsem ceskym fanouskum a cele #ostravararene za podporu. 🇨🇿🇨🇿😘 Nechala jsem dnes na kurtu srdce 🦁❤️ a rvaly jsme se, abychom urvaly treti bod, vyhraly a moje premiera v tymu byla radostna a sladka. Bohuzel to dnes nevyslo, jsem velice zklamana😔😔, ale odjizdim s nejsilnejsim zazitkem, co jsem kdy v tenise zazila. 🇨🇿👍🏻 Cela atmosfera byla neskutecna, v zivote jsem takovou nezazila. Ten pocit za stavu 4-4 v rozhodujicim setu, kdy fanousci nechteli prestat tleskat a povzbuzovat - To si preje zazit kazdy sportovec. Bylo mi obrovskou cti, dnes nastoupit a hrat micky, jakoby kazdy z nich byl posledni v zivote, az do uplneho konce. 🎾🎾 Dekuji celemu realizacnimu tymu a kapitanovi za duveru a za tyden plny nadhernych a nezapomenutelnych vzpominek. ❤️❤️ #tennis #fedcup #ostrava #Cesko #pavellebeda @sportpics.cz @ceskasportovni

Příspěvek sdílený Barbora Krejcikova (@bkrejcikova),Úno 10, 2019 v 2:41 PST

Světová deblová dvojka v emotivním příspěvku děkovala nejen nehrajícímu kapitánovi Petru Pálovi, ale také fanouškům za podporu. Stejně jako mnoho tuzemských hráček před ní i ona ocenila zejména fantastickou atmosféru, kterou umí čeští diváci při Fed Cupu vytvořit. "Odjíždím s nejsilnějším zážitkem, co jsem kdy v tenise zažila. Celá atmosféra byla neskutečná, v životě jsem takovou nezažila," okomentovala výjimečný zážitek s typickým fedcupovým diváckým fanděním.

"Ten pocit za stavu 4:4 v rozhodujícím setu, kdy fanoušci nechtěli přestat tleskat a povzbuzovat - to si přeje zažít každý sportovec. Bylo mi obrovskou ctí dnes nastoupit a hrát míčky, jako by každý z nich byl poslední v životě, až do úplného konce," uzavřela třiadvacetiletá tenistka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková na tiskové konferenci českého týmu před utkáním ČR - Rumunsko.

Fanoušci: Proč Plíšková odjela?

Na víkendové boje vzpomněla na svém Instagramu i česká jednička v utkání s Rumunskem Karolína Plíšková. I ona poděkovala divákům za podporu, její příspěvek byl ale celkově o mnoho méně emotivní než ten od Krejčíkové. Uznala, že Rumunky byly v utkání lepším týmem, a k vítězství jim pogratulovala.

Právě Plíšková se ale navzdory jednomu uhranému bodu stala terčem kritiky některých fanoušků. Po nedělním utkání se světovou trojkou Halepovou prý totiž podle nich nezůstala s týmem a spekulují, že údajně nejspíše odletěla do Dauhá, kde bude hrát v tomto týdnu. Halepová, která se v Dauhá také chystá startovat, přitom s rumunským týmem zůstala a svoje spoluhráčky nadšeně povzbuzovala z lavičky.

Reklama