Hlavní obsah

Kvitová opět útočí na světový trůn. Vedle Kyrgiose měla v Miami záchvaty smíchu

Na posledním turnaji v Indian Wells sice vypadla hned ve svém prvním zápase, přesto se česká tenistka Petra Kvitová posunula na druhé místo žebříčku WTA a po právě startujícím podniku v Miami se dokonce může poprvé v kariéře dostat na první příčku.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Petra Kvitová bude opět útočit na první místo.

Článek

Aby Kvitová usedla na světový trůn, musí se na pro ni dosud málo úspěšném floridském turnaji minimálně dostat do finále. V případě, že se současná jednička Naomi Ósakaová probojuje do čtvrtfinále, musí Kvitová k jejímu sesazení získat titul.

Na první místo mohou teoreticky zaútočit i Rumunka Simona Halepová, Němka Angelique Kerberová a Ukrajinka Elina Svitolinová.

Čelo aktuálního žebříčku WTA
1. Ósakaová (Jap.)5991 bodů
2. Kvitová (ČR)5550
3. Halepová (Rum.)5457
4. Kerberová (Něm.)5315
5. Svitolinová (Ukr.)5225

Kvitové se ale v Miami dlouhodobě moc nedaří, jejím maximem je zde pět let stará účast ve čtvrtfinále. Loni skončila její cesta v osmifinále.

Před turnajem, jehož start v úterý zmařil déšť, je tenistka z Fulneku alespoň navenek v dobrém rozpoložení. Během diskuze a zábavního programu s malými tenisty se během taneční a pěvecké vložky po boku mužských kolegů Nicka Kyrgiose a Marina Čiliče náramně bavila.

Zároveň promluvila k mladým dívkám, které nabádala, aby následovaly své sny bez ohledu na to, co o nich lidé říkají a co od nich očekávají.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka vstoupí do turnaje až ve druhém kole proti vítězce klání mezi Řekyní Marií Sakkariovou a Srbkou Olgou Danilovičovou.

Bude Petra Kvitová po turnaji v Miami novou světovou jedničkou?
Ano
47,7 %
Ne
52,3 %
Celkem hlasovalo 19839 čtenářů.

Reklama

Související témata: