Hlavní obsah

Životní sezona Vondroušové? Nenávidím tě, umři na AIDS. Ty i tvoje rodina, píší české kometě

Prožívá životní sezonu. Vyhrála třináct ze sedmnácti zápasů, v novém vydání tenisového žebříčku se posune na své životní maximum, kterým bude pozice kolem 43. místa. Kromě slávy a peněz však musí Markéta Vondroušová čelit i jedné hodně nepříjemné stránce, kterou popularita přináší. Totiž hrubým urážkám a dokonce vyhrožování zabitím.

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Markéta Vondroušová na svou soupeřku nestačila.

Článek

Na Australian Open si zahrála druhé kolo, v Budapešti došla do finále, na megapodniku v Indian Wells se zastavila až ve čtvrtfinále. Parádními výkony se devatenáctiletá slečna prezentovala i na probíhajícím turnaji v Miami. Její cestu zastavila opět až před branami semifinále krajanka Karolína Plíšková, která zvítězila 6:3, 6:4.

A porážka Vondroušové rozlítila některé "fanoušky". Nebo spíše zhrzené sázkaře, kteří po neúspěchu české naděje přišli o své peníze. Nad vzkazy, které rodačce ze Sokolova posílali, zůstává rozum stát. Je to totiž hodně velká síla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tenistka Karolína Plíšková porazila v Miami v českém čtvrtfinále Markétu Vondroušovou.Video: sntv

"Ty zkažená dě*vko. Jak si mohla ztratit set, když si vedla 3:0?" "Chcípni, skončila jsi. Umři na AIDS." „Nenávidím tě, přeju smrt tobě i tvé rodině..." To jsou jen některé a ještě ty "slušnější" výrazy, které si mladá slečna musela přečíst na sociálních sítích.

Většina těchto výjevů byla napsána v angličtině, nechyběly však ani nenávistné české vzkazy. Vondroušová však vše přešla s nadhledem a reagovala po svém. "Tolik zpráv. Děkuji vám," odpověděla na sprosté zprávy tenistka.

Vondroušová není samozřejmě jediná, kdo podobným útokům čelí. V minulosti již prakticky stejné výhružky dostávaly Barbora Strýcová, Karolína Plíšková, Petra Kvitová, ale prakticky všechny tenistky ze světové špičky.

Reklama

Související témata: