Hlavní obsah

Hvězdné Češky kralují statistikám. Nasázely nejvíce es a posbíraly i nejvíce dvojchyb na okruhu

Takovou sezonu ženský tenis ještě nezažil. Šestnáct turnajů, šestnáct různých vítězek. Mezi nimi i Češky Petra Kvitová a Karolína Plíšková. A tyto dvě hvězdné hráčky vévodí i letošním statistikám WTA. Plíšková potvrzuje svou pozici královny es a Kvitová vévodí tabulce s největším počtem odehraných zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České tenistky Petra Kvitová (zleva) a Karolína Plíšková

Článek

České tenistky jsou v letošní sezoně opět pořádně vidět. A to nejen v žebříčku, kde jsou dvě v první pětce, ale také ve statistikách WTA. Hned v několika z nich jsou na čele Karolína Plíšková a Petra Kvitová. Karolína Plíšková je už několik let nazývána královnou es. Loni sice trochu zaostala za Němkou Julií Görgesovou, letos už však zase s přehledem vládne.

Světová čtyřka svým soupeřkám doposud nasázela sto osmdesát tři es. Druhé místo patří Kiki Bertensové, která jich dala sto padesát osm a na třetí příčce figuruje Kvitová se sto dvaceti šesti esy. Kvitová zase vévodí tabulce s největším počtem odehraných zápasů. Letos jich odehrála už dvacet šest, hned za ní je Plíšková se čtyřiadvaceti.

Kromě toho je Kvitová momentálně první také v počtu dvojchyb. Světová trojka jich vyrobila celkem už sto dvacet devět. Druhá v pořadí je Švýcarka Belinda Bencicová s devadesáti osmi. O první místo se pak dvojnásobná grandslamová vítězka dělí ve statistice, která se týká procenta vyhraných servisů.

Kvitová s Australankou Ashleigh Bartyovou mají 79,4 procenta, třetí je Plíšková se 79 procenty. Obě Češky se objevily v popředí ještě jedné statistky. Patří k nejstarším letošním vítězkám. Kvitová je druhá, Plíšková čtvrtá. Šestnáct odehraných turnajů letos ovládlo šestnáct různých vítězek. Těm nejmladším, Dajaně Jastremské a Biance Andreescuové, bylo v době vítězství osmnáct let.

Reklama

Související témata: