Hlavní obsah

Fantastická jízda! Česká hvězda vyhrála třetí turnaj v řadě s báječným skóre

Praha

"Chtěla bych, aby na mě byla hrdá." Tak mluvila po loňském deblovém triumfu na French Open o své zesnulé trenérce a wimbledonské vítězce Janě Novotné Barbora Krejčíková. Teď má jednu jistotu. Pokud ji česká legenda sleduje, na svou nástupkyni je pyšná dvojnásob. Brněnská rodačka totiž na kurtech řádí. Vyhrála tři turnaje v řadě a výrazně se tak přiblížila svému vytouženému cíli, kterým je světová stovka v žebříčku WTA.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Barbora Krejčíková slaví další úspěch

Článek

V pondělí se mezi nejlepších sto hráček planety poprvé v kariéře podívala po své jízdě do finále pražského turnaje ve Stromovce Karolína Muchová. Počet českých tenistek v této elitní společnosti tak vzrostl na sedm. A co víc. Daleko od vysněné mety není ani další trojice - Marie Bouzková, Tereza Smitková a právě Barbora Krejčíková, které patří 126. příčka.

Třiadvacetiletá tenistka je světovou dvojkou ve čtyřhře, spolu s Kateřinou Siniakovou tvoří jeden z nejlepších deblových párů světa. Společně ovládly i dva grandslamové turnaje. Teď však na sebe fedcupová reprezentantka výrazně upozorňuje i ve dvouhře.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lucie Šafářová (vlevo), jež se loučí s kariérou, a Barbora Krejčíková nastoupily proti Kanaďankám Gabriele Dabrowské a Sharon Fichmanové.

"Chtěla bych se samozřejmě udržet na vrcholu ve čtyřhře, ale ráda bych se výrazněji posunula v singlovém žebříčku a nejlépe do první stovky." S takovými plány šla Krejčíková do letošní sezony.

Ten první se jí zatím plnit daří, pro splnění toto druhého udělala v posledních týdnech obrovský krok. Respektive tři kroky. Krejčíková totiž ovládla poslední tři turnaje, na kterých startovala! Nejdříve vyhrála turnaj v Palm Harbor, následovala vítězná jízda v Pelhamu a hattrick završila v neděli na klání v německém Wiesbadenu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fedcupový konec. Lucie Šafářová a Barbora Krejčíková (zády) z ČR se radují, poté co porazily Kanaďanky Gabrielu Dabrowskou a Sharon Fichmanovou.

A aby toho nebylo málo, její výkony byly naprosto suverénní. Krejčíková vyhrála patnáct zápasů v řadě, během kterých přišla o pouhé dva sety. Na posledním turnaji v Německu nepřišla dokonce ani o jeden. A způsob, jakým si zde došla pro titul, byl impozantní i z dalšího pohledu. S výjimkou finálového klání proti ní neuhrála žádná soupeřka více než tři hry!

Je pravdou, že všechny tři turnaje spadají do nižší kategorie ITF a nejvýše postavenou soupeřkou české tenistky byla 121. hráčka světa Ruska Anna Blinkovová, kterou Krejčíková paradoxně smetla 6:0, 6:2, i tak se však jedná o mimořádný počin.

Krejčíkové nyní patří 126. příčka světového žebříčku, jejím maximem je 121. pozice, na které byla před dvěma roky v srpnu.

Turnaj v Wiesbadenu

kolosoupeřkana žebříčkuvýsledek
1. koloHesseová (Fra.)240.6:1, 6:2
2. koloScholsenová (Bel.)400.6:1, 6:2
čtvrtfináleBüyükakcayová (Tur.)255.6:1, 6:1
semifináleBlinkovová (Rus.)121.6:0, 6:2
fináleZavatská (Ukr.)176.6:4, 7:6

Reklama

Související témata: