Hlavní obsah

Podívejte se, jakým úderem tenisový bavič zvedl diváky ze sedaček

Madrid/Praha

Francouz Gael Monfils patřil vždy k tenistům s famózními údery, které zvedaly diváky ze sedadel. Jeden takový předvedl i nyní na turnaji v Madridu. Ve středečním utkání druhého kola proti Maďarovi Mártonu Fucsovicsovi zahrál vítězný míč ve výskoku zády k síti a publikum bylo z jeho parádičky unešené.

Foto: Profimedia.cz

Gael Monfils.

Článek

Gael Monfils se už zase šplhá žebříčkem vzhůru. Letos v únoru po více než roce přidal do své sbírky další titul a daří se mu nyní i na dalších turnajích. V Dubaji si zahrál semifinále, v Indian Wells postoupil do čtvrtfinále a minulý týden v Estorilu byl opět mezi nejlepší osmičkou. O další dobrý výsledek usiluje dvaatřicetiletý Francouz nyní v Madridu.

Tady si v prvním kole bez nejmenších problémů poradil s Italem Andreasem Seppim, kterého porazil 6:3 a 6:1. Ve druhém už ho čekalo ale mnohem více práce. Maďar Márton Fucsovics totiž poměrně hladce získal první set poměrem 6:1 a Monfils tak musel utkání otáčet. K tomu si pomohl i fantastickým úderem.

Ve druhém setu za stavu 5:3 pro Monfilse bylo publikum ohromeno. Monfils, který patří mezi tenisové baviče, předvedl jednu ze svých parádiček, když zahrál winner ve výskoku zády k síti. Fucsovics se po míči jen natáhl a nestačil se divit, diváky tento úder zvedl ze sedaček a usmívajícího se Monfilse ocenili ohromným potleskem.

Osmnáctý hráč světa druhou sadu získal poměrem 6:4. Třetí, rozhodující set ovládl 6:2 a mohl se radovat z postupu do osmifinále. V něm narazí na fenomenálního Rogera Federera. Hráči se spolu doposud střetli třináctkrát. Devětkrát zvítězil dvacetinásobný grandslamový vítěz, čtyřikrát vyhrál Monfils.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori