Hlavní obsah

Bývalá světová jednička promluvila o svém neplánovaném těhotenství: Myslela jsem, že mám po kariéře

Aktualizováno

Neočekávané těhotenství bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové nebylo plánem pro rok 2016. Dvojnásobná vítězka Australian Open byla v té době šestá na světě a měla výborně rozjetou sezonu. V červenci ale místo dalších tenisových úspěchů fanouškům na sociální síti oznámila, že se s přítelem stanou rodiči. Z nečekané noviny měla samozřejmě radost, přišel ale také strach. Strach z toho, že se už nevrátí na tenisový kurt jako profesionálka.

Foto: Stringer, Reuters

Viktoria Azarenková.

Článek

„Cítila jsem, že to je požehnání, ale pořád jsem chtěla mít i vlastní sny a kariéru," řekla Azarenková pro BBC Sport.

„Věděla jsem, že se vrátím, ale moje první a počáteční myšlenka byla: Pane bože, už nikdy nebudu hrát znovu tenis," vzpomíná běloruská hvězda na dobu, kdy zjistila, že je těhotná.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

‪Happy Mother’s Day to everyday real superhero’s ❤️ ‬

Příspěvek sdílený Victoria Azarenka (@vichka35),Kvě 12, 2019 v 3:12 PDT

Syna Lea porodila v prosinci 2016, na tour se vrátila nejprve v červnu následujícího roku. „Jsem si jistá, že mnoho žen se v tomhle ke mně nevztáhne, ale cítila jsem se o tolik lépe poté (po těhotenství)," vypráví Azarenková.

„Cítila jsem se o tolik silnější fyzicky, i moje tělo se hodně zlepšilo. Cítila jsem, jak konečně vyspělo v ženu," pokračuje tenistka, kterou nyní čeká French Open.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Felices juntos ❤️ mi Bebe 💕

Příspěvek sdílený Victoria Azarenka (@vichka35),Kvě 11, 2019 v 2:23 PDT

Nedlouho po prvním návratu ale přišlo těžké období. Po rozchodu s partnerem a otcem svého syna totiž musela o malého Lea bojovat a nějakou dobu nebyla na kurtu k vidění vůbec. Celou situaci se ale nakonec povedlo vyřešit, soud se přiklonil na stranu Azarenkové a ta se loni opět vrátila na kruty.

Přestože by sama tenistka nikomu takovou zkušenost nepřála, připouští, že jí přinesla i určitá pozitiva. „Donutilo mě to jít daleko mimo moji komfortní zónu. Je to těžké, ale určitým způsobem jsem za to ráda."

A mateřství tenistce samozřejmě změnilo celý pohled na život. „Než se narodil můj syn, tenis byl můj život. (...) Teď už tenis tolik nemiluji, ale to je v pořádku, protože chci být se svým synem každou minutu mého života. Avšak tenis je moje práce," uzavírá 30letá Běloruska, která spolu s Australankou Bartyovou minulou neděli ovládla čtyřhru na turnaji v Římě.

Reklama