Hlavní obsah

Pozor, pták! Zápas Bouzkové s kanadskou hvězdou ovlivnil nečekaný útok opeřence

Parádním výkonem se v prvním kole French Open blýskla česká vycházející tenisová hvězdička Marie Bouzková. S vysoce favorizovanou Kanaďankou Biancou Andreescuovou sehrála dva vyrovnané sety, po kterých bylo utkání kvůli tmě za stavu 1:1 přerušeno a dohrávat se bude v úterý. Zajímavý moment však přinesla sedmá hra úvodního setu. Do výměny totiž zasáhl hodně nečekaný "soupeř" české tenistky.

Foto: Sport.cz

Hodně nečekaný moment ovlivnil utkání Marie Bouzkové a Biancy Andreescuové.

Článek

Nebylo co řešit. V utkání prvního kola French Open nastupovala dvacetiletá Marie Bouzková v roli tenistky, která proti kometě letošní sezony Kanaďance Biance Andreescuové může jen překvapit. České tenistce patří v žebříčku 118. příčka, její soupeřce 23.

Teprve osmnáctiletá Kanaďanka je jasnou senzací letošní sezony, když má v letošním roce na kontě už titul z Newportu, ale především z megapodniku z Indian Wells.

Pro rodačku z Ontaria šlo o třetí účast na grandslamu, česká tenistka si turnaj velké čtyřky vyzkoušela teprve podruhé. Svou premiéru měla na loňském US Open, do druhého kola však nepostoupila. Jeden z nejdůležitějších zápasů kariéry tak sehrála právě proti Andreescuové.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková bojuje o postup do dalšího kola

Papírové předpoklady o snadném vítězství favoritky však začala Bouzková od prvního míčku cupovat na kousky. Svou o téměř sto míst lépe postavenou soupeřku dostávala díky agresivní hře a výborném pochybu pod tlak.

Utkání však v úvodním setu zpestřil zajímavý moment za stavu 3:3 při podání české hráčky. Na tu totiž během rozehrané výměny "zaútočili" hned dva opeřenci, kteří naprosto zjevně ovlivnili úder Bouzkové. Fedcupová reprezentantka musela přerušit výměnu a jen bezmocně rozhazovala rukama.

U hlavní rozhodčí se poté dožadovala opakování výměny. Ta sice vyjádřila pro stížnost české tenistky pochopení, žádost však zamítla. Bouzková navíc i díky tomuto momentu poprvé v zápase přišla o servis, set však nakonec dokázala vyhrát 7:5.

Ve druhé sadě se pro obě tenistky stalo podání záležitostí spíše za trest. V úvodních devíti hrách si ani jedna z nich nedokázala podržet servis. Poprvé se to povedlo až Andreescuové, která za stavu 5:4 ve svůj prospěch vyhrála své podání a sadu tak získala 6:4.

Utkání se bude dohrávat v úterý a Marie Bouzková tak stále drží šanci na prvotřídní senzaci.

Reklama

Související témata: