Hlavní obsah

Ósakaová - Siniaková 4:6, 2:6Bravo! Siniaková vyřadila v Paříži světovou jedničku

Paříž
Aktualizováno

Senzace je na světě. Kateřina Siniaková v sobotu na Roland Garros ve třetím kole porazila na pařížské antuce světovou jedničku Naomi Ósakaovou z Japonska 6:4 a 6:2. Česká hráčka si poprvé v kariéře zahraje osmifinále grandslamového turnaje. "Je to naprosto skvělé, jsem šťastná, nikdy bych tomu nevěřila. Paříž je pro mě speciální město, díky moc fanouškům za podporu," zářila štěstím na kurtu vítězka. V pondělí Siniaková bude hrát se 14. hráčkou světového žebříčku Američankou Keysovou.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Euforie, radost, štěstí. Kateřina Siniaková porazila světovou jedničku a postoupila v Paříži do osmifinále.

Článek
Fotogalerie

První hráčka deblového žebříčku ukončila šestnáctizápasovou vítěznou sérii Ósakaové na grandslamech, na lednovém Australian Open Japonka na cestě za titulem porazila i Karolínu Plíškovou a Petru Kvitovou. V osmifinále French Open tak budou dvě české hráčky, už v pátek postoupila Markéta Vondroušová.

Ósakaová měla na pařížské antuce velké problémy už v úvodních dvou kolech, ale dnes proti Siniakové začala solidně.

Třiadvacetiletá česká tenistka však držela krok a v devátém gamu sebrala favoritce servis. Vzápětí při svém podání prohrávala 0:40, ale kritickou situaci zvládla, odvrátila i čtvrtý brejkbol a naopak sama proměnila druhý setbol.

"Dochází mi to pomalinku. Ale určitě jsem nadšená, chodí mi spoustu zpráv. Je to neuvěřitelný pocit. Jsem šťastná, že jsem to dokázala. Dřív jsem jen mluvila o tom, že na to mám, teď se mi to povedlo. Je to moc krásné," rozplývala se česká hráčka.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Naomi Ósakaová z Japonska se trápila s Kateřinou Siniakovou.

Japonská hvězda prohrála v Paříži první set potřetí za sebou. Ve druhé sadě ale Siniaková pokračovala ve vynikajícím výkonu a světová jednička začala ztrácet půdu pod nohama. Češka jí dvakrát vzala podání a odskočila na 5:2. Při svém podání pak nepřipustila žádné komplikace a mohla se radovat z prvního vítězství nad úřadující světovou jedničkou.

Po vyřazení Ósakaové, která se ani na čtvrtý pokus v Paříži nedostala přes třetí kolo, zbyla v pavouku z šestice nejvýše nasazených tenistek jen obhájkyně titulu Simona Halepová z Rumunska. Šestka Petra Kvitová musela odstoupit kvůli zranění těsně před vstupem do turnaje, čtyřku Kiki Bertensovou zastavila nemoc a dvojka Karolína Plíšková i pětka Angelique Kerberová vypadly.

V cestě stojí Američanka

Siniaková  se pokusí na sobotní úspěch navázat v osmifinále proti loňské semifinalistce Madison Keysové. Na okruhu WTA se čtyřiadvacetiletou Američankou ještě nehrála, ale čeká podobnou hru jako od Ósakaové. "Je to další těžká hráčka, velmi agresivní, velký servis. Myslím si, že do toho taky bude chodit," uvedla Češka.

Osmifinále bude hrát v pondělí. V neděli bude o postup do čtvrtfinále bojovat další česká naděje Markéta Vondroušová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Fight! 💪🏻 thank you Paris for your support!!!

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Čen 1, 2019 v 7:09 PDT

Reklama

Související témata: