Hlavní obsah

Andújar - Ruud 6:2, 6:4V Prostějově jsou ve finále Balázs s Andújarem

Prostějov

Ve finále tenisového antukového challengeru Moneta Czech Open v Prostějově se v sobotu utkají Maďar Attila Balazs, který v dnešním semifinále ve dvou setech vyřadil Němce Petera Torebka 6:1, 6:4 a třetí nasazený Španěl Pablo Andujar, jenž si rovněž ve dvou setech poradil s turnajovou jedničkou Norem Casperem Ruudem 6:2, 6:4.

Článek

Maďar do semifinále vstoupil parádně. Rvát se o postup musel až ve druhém setu. „Měl jsem opravdu výborný začátek, hrál jsem agresivně do kurtu a dokázal jsem využít své šance, takže první set proběhl v pohodě. Hned v úvodním gamu druhého setu jsem mohl vzít soupeři servis, ale nepodařilo se, a následně jsem ztratil svůj. Následovaly dlouhé výměny a dlouhé gamy. Musel jsem bojovat o každý míč," přiznal Balazs.

Snadnou cestu do finále neměl ani Andujar, byť Nor Ruud nedokázal navázat na výkony, které dosud v Prostějově předváděl. „Odehrál jsem vynikající zápas. Oba jsme hráli velmi dobře, byla to velká bitva. Ve druhém setu soupeř vedl dva nula a čtyřicet nula při svém podání, já jsem to však dokázal otočit, což výrazně ovlivnilo následující průběh. Pak jsem mu ještě dokázal sebral servis a na konci jsem byl ten šťastnější," radoval se Španěl.

Finálového soupeře příliš neřešil. „Na tomto turnaji není lehkých soupeřů. Attila je vynikající tenista, hraje vyrovnaně a agresivně od základní čáry, balony posílá hluboko do kurtu. Navíc má výborný servis s kikem, takže to s ním nebude snadné," řekl 93. hráč světového žebříčku.

V podobném duchu hovořil i Balazs. „Zítra budu určitě muset předvést svůj nejlepší tenis. Nemám ale co ztratit a budu si užívat každou minutu na kurtu. Moc se mi tu líbí, připomíná mi to tady Budapešť, ze které pocházím. Přijeli jsme autem, nemáme to daleko, ubytování je přímo v areálu, takže se nemusíme nikam přesouvat. Super," pochvaloval si maďarský tenista.

Tenisový challenger Moneta Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 92 040 eur):
Dvouhra - semifinále:
Andújar (3-Šp.) - Ruud (1-Nor.) 6:2, 6:4
Balázs (11-Maď.) - Torebko (Něm.) 6:1, 6:4

Petr Marek, Sport.cz, Právo

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 5 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 5 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori