Hlavní obsah

Andújar - Balázs 6:2, 7:5Challenger v Prostějově poznal druhého španělského vítěze

Prostějov

Španělský tenista Pablo Andújar vyhrál challenger Moneta Czech Open v Prostějově. Ve finále turnaje dnes porazil Maďara Attilu Balázse 6:2, 7:5 a navázal na loňský triumf krajana Jaumeho Munara, který prostějovský podnik vyhrál jako první Španěl v historii. Třetí nasazený Andújar, kterému v žebříčku ATP patří 93. místo, získal pátý titul v kariéře a první v letošní sezoně. Pokaždé se přitom radoval na antuce.

Článek

První set byl jednoznačně v režii čtyřiatřicetiletého Španěla, ve druhém se však na kurtu rozpoutala obrovská bitva. „Začátek jsem měl stejně tak jako včera vynikající. Soupeř potom zásadně změnil rytmus, začal hrát šlajzy, zlepšil servis a pro mě pak bylo složité se přizpůsobit. Měl jsem však obrovské štěstí, že jsem za stavu čtyři ku pěti a patnáct ku čtyřiceti dokázal odvrátit dva jeho setboly. V koncovce jsem byl už potom jasně lepší," radoval se zkušený Španěl, který turnaj kategorie challenger vyhrál popáté v kariéře.

„Úroveň tohoto prostějovského odpovídá turnajům ATP 250. Je zde několik důležitých aspektů, například že hráči tenisu skutečně rozumí, což určitě pomůže. Malé detaily pak dělají velký turnaj a tady se to potvrdilo," prohlásil Andújar.

Zdůraznil přitom, že pořadí hráčů v žebříčku ATP, kteří se turnaje na Hané zúčastnili, nehrálo prakticky žádnou roli. „Máme samozřejmě žebříček a za favority jsou považováni nejvýše postavení tenisté. Ve skutečnosti je to ale jinak, každý den jiný, pokaždé jsou odlišné podmínky a tenis umí hrát všichni! Jakmile se ocitnete na kurtu, najednou žádný favorit není. A to je na tenise to krásné," podotkl Španěl.

Do Prostějova, kde hrál vůbec poprvé, by chtěl letošní titul přijet za rok obhajovat. „Moc se mi tady líbilo, cítil jsem se tu fakt skvěle. Doufám, že budu zase moci přijet a znovu si to tady maximálně užít," uzavřel Andújar.

Tenisový challenger Moneta Czech Open v Prostějově
(antuka, dotace 92 040 eur)
Dvouhra - finále:
Andújar (3-Šp.) - Balázs (11-Maď.) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori