Hlavní obsah

Dvojnásobná smůla! Tenista trefil sběračku do obličeje, ta v slzách opustila kurt

Praha

Tenhle chlapík je prostě smolař. Aspoň pokud jde o nešťastné okamžiky se sběrači. Francouzský tenista Nicolas Mahut si na travnatém turnaji v Londýně zatím počíná skvěle, když si přes kvalifikaci proklestil cestu už do druhého kola. V obou dvou posledních zápasech se však dostal do hodně smolných situací se sběrači. Druhá z nich dokonce skončila slzami v očích mladé slečny.

Hodně nešťastný moment pro Mahuta a mladou sběračkuVideo: sntv

 
Článek

Nicolas Mahut si cestu do hlavní fáze turnaje musel proklestit skrz kvalifikační boje. Ve třech zápasech nezaváhal, v tom posledním se mu však přihodila první nezaviněná kolize se sběrači, respektive sběračkou.

V zápase proti Američanovi Tiafoemu se při jedné z výměn snažil tak usilovně dosprintovat jeden z míčů, když za základní čarou podklouzl a srazil mladou dívku. Šokovaná slečna se hodně těžce sbírala ze země, zranění ruky, které jí sedmatřicetiletý veterán způsobil, však naštěstí nebylo vážné.

Hůře dopadla sběračka v následujícím zápase prvního kola, kde Mahut bojoval o postup s favorizovaným Stanem Wawrinkou. Francouz prohrával v prvním setu 1:3 a chystal se na podání. Nevšiml si však, že jeho soupeř ještě není připraven, stejně na tom byli sběrači.

Na Mahutovu nepozornost hodně nepříjemně doplatila mladá slečna za základní čarou, která právě sbírala míčky od své kolegyně. Tenistův servis, který navíc patří k jeho největším zbraním, nic netušící dívku zasáhl do obličeje.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Nicolas Mahut v zápase proti Stanu Wawrinkovi

Sběračce okamžitě přispěchal na pomoc kromě Mahuta i Wawrinka, plačící dívka však nemohla ve své práci pokračovat a kurt v slzách opustila. Tenista dostal za svůj neúmyslný čin varování od hlavního rozhodčího.

„Byla to nešťastná náhoda. Za tohle si varování od hlavního rozhodčího nezasloužil. Měl mu jen říct, aby byl příště opatrnější," okomentoval pro BBC nešťastný moment bývalý britský tenista John Lloyd.

Mahut nakonec zápas po setech 3:6, 7:5 a 7:6 vyhrál a zajistil si překvapivý postup do druhého kola.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články