Hlavní obsah

Bez titulu. Další bývalá světová jednička ukončila spolupráci s trenérem

Berlín/Praha

Angelique Kerberová je opět bez trenéra. Bývalá světová tenisová jednička pod vedením Rainera Schüttlera nevyhrála ani jeden turnaj a po brzkém vyřazení ve Wimbledonu ukončila s německým koučem spolupráci. „Změny nikdy nejsou jednoduché, obzvlášť když jste pracovali s tak skvělým člověkem jako je Rainer. Ale nastal ten správný okamžik na nový začátek,“ napsala trojnásobná grandslamová vítězka na sociální sítě.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá světová tenisová jednička Angelique Kerberová neprožívá zrovna nejvydařenější období v kariéře.

Článek

Po brzkém vypadnutí ve Wimbledonu ukončila spolupráci s trenérem už druhá bývalá světová jednička. Po Garbiňe Muguruzaové se k tomuto kroku odhodlala Angelique Kerberová. Německá tenistka o svém rozhodnutí informovala na sociálních sítích. „Tato roční doba je oproti té loňské zcela odlišná,“ srovnávala Kerberová loňské léto, kdy ovládla Wimbledon, s tím letošním.

„Ať už jste vyhráli, nebo prohráli poslední utkání, skončilo to a nelze nic změnit. Vše je o ponaučeních, a to z obou výsledků. To určuje vaši další cestu. V mé kariéře bylo hodně vzestupů i pádů a přijímám je jako součást svého příběhu sportovkyně. Naučila jsem se nimi vypořádat a přijímat další výzvy,“ rozepsala se německá tenistka krátce před tím, než oznámila odchod od trenéra Rainera Schüttlera.

„Změny nikdy nejsou jednoduché, obzvlášť když jste pracovali s tak skvělým člověkem jako je Rainer. Ale shodli jsme se, že nastal správný okamžik na nový začátek. S Rainerem jsme se stali přáteli a děkuji mu za všechno,“ uvedla třináctá hráčka světa. Schüttler jednatřicetiletou tenistku trénoval od loňského podzimu, kdy překvapivě ukončila spolupráci s Wimem Fissettem, který ji v sezoně dovedl k wimbledonskému vítězství.

Pod vedením Schüttlera Kerberová nezískala ani jeden titul. Dvakrát si sice zahrála finále, avšak Biancu Andreescuovou v Indian Wells, ani Karolínu Plíškovou v Eastbourne nedokázala porazit. Nedařilo se jí příliš ani na grandslamech. Na Australian Open si zahrála osmifinále, na French Open vypadla v úvodním kole a ve Wimbledonu ve druhém kole nestačila na Američanku Lauren Davisovou. Kdo Kerberovou nyní povede, zatím hráčka neoznámila.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík