Hlavní obsah

Další rasistická urážka hvězdné tenistky. Potřebovala by bělidlo, řeklo duo komiček o šampionce

Ósaka/Praha

Stále častěji se tenistky stávají terčem rasistických výroků. Vyprávět by mohly třeba sestry Williamsovy. A nyní by se k nim mohla přidat i Naomi Ósakaová. Japonské duo komiček, které si říká A Masso, totiž o dvojnásobné grandslamové vítězce prohlásilo, že je příliš opálená, a že by potřebovala bělidlo.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Naomi Ósakaová.

Článek

Naomi Ósakaová minulý týden ovládla turnaj v Ósace, avšak radost z vítězství jí poněkud zkazily rasistické výroky, které o ní pronesly japonské komičky Kanoová a Murkamiová, které tvoří duo A Masso. Podle webu Daily Mail během svého představení o dvojnásobné grandslamové vítězce řekly, že je příliš opálená, a že by potřebovala bělidlo.

Za svá slova se nyní omluvily a připojila se k nim i jejich manažerská společnost Watanabe Entertaiment. „Omlouváme se, že se dotyčná osoba cítí nepříjemně. Omlouváme se za způsobené problémy. Už to nikdy neuděláme,“ stojí v prohlášení dua. Ósakaová na to zatím nijak nereagovala.

Není to však poprvé, co se do bývalé světové jedničky, která je haitského původu, někdo opřel kvůli barvě pleti. Na začátku roku japonská společnost Nissin, která vyrábí instantní nudle, vyobrazila Ósakaovou v komiksu s bílou pletí a světlými vlasy. Po kritice pak firma musela tuto reklamu stáhnout.

S rasistickými výroky se také často setkává Serena Williamsová. Rumunský kontroverzní novinář Radu Banciu nedávno v přímém přenosu přirovnal vítězku třiadvaceti grandslamů k opici. Za urážku hvězdné Američanky dostal moderátor od televize pokutu tisíc sedm set eur, v přepočtu přibližně 44 tisíc korun.

Reklama

Související témata: