Hlavní obsah

Své tělo už nezvládá. Slovenská tenistka zářila ve Wimbledonu, teď přemýšlí co dál

Bratislava/Praha

Letošní sezonu ukončila Magdalena Rybáriková už po US Open. Teď slovenská tenistka připustila, že možná byla její poslední. Po zdravotních problémech přiznává, že její tělo už nezvládá, a tak zvažuje co dál. „Už jsem téměř rozhodnutá, akorát si to ještě nechávám pro sebe,“ uvedla jednatřicetiletá tenistka na webu sport.aktuality.sk.

Foto: Profimedia.cz

Magdalena Rybáriková už ví, zda bude hrát i další sezonu, fanouškům to ale tají.

Článek

Magdalena Rybariková letos odehrála jen čtyřiadvacet zápasů, z toho z vítězství se radovala desetkrát. Zdravotní trable neodvolily slovenské tenistce hrát na takové úrovni jako v předešlých letech. Na okruhu WTA se tuto sezonu bývalá světová sedmnáctka dostala pouze jednou do semifinále, jinak často nepřešla přes první kolo.

Úvodní kolo kvalifikace nezvládla ani na US Open a poté ukončila sezonu. Teď připouští, že možná byla její poslední. „Je to jedna z možností. Už jsem téměř rozhodnutá, akorát si to ještě nechávám pro sebe. Až přijde ta chvíle, oznámím veřejnosti, zda odejdu, nebo budu pokračovat,“ uvedla Rybáriková na webu sport.aktuality.sk.

Vítězku čtyř titulů na okruhu WTA po celou sezonu sužovaly různá zranění. „Nyní se z nich zotavuju. Tento rok jich bylo opravdu dost. Z turnaje na turnaj jsem chodila polozraněná a nepřipravená. Proto jsem se rozhodla, že si dám pauzu a tento rok už nebudu hrát. Potom uvidím, co dál s kariérou,“ vysvětlovala jednatřicetiletá hráčka.

Hvězdný okamžik rodačky z Piešťan přišel ve Wimbledonu v roce 2017, kdy došla při senzačním tažení až do semifinále. Ve druhém kole mimochodem spláchla naděje i Karolíny Plíškové, její cesta skončila až v semifinále na pozdější vítězce Garbiňe Muguruzaové.

To je však již minulost. Podle slov samotné Rybárikové už nezvládá trénovat tak, jak by bylo potřeba a proti mladým hráčkám, které jsou ve formě, se jí hraje těžce. „Moje tělo už je v takovém stavu, že během zápasu nestíhám. Současný tenis je fyzicky náročný a stále více hráček hraje velice dobře. Abyste se udrželi na určité úrovni, je potřeba být fit,“ dodala sto sedmdesátá první hráčka světa, která nechala fanoušky ohledně své kariéry v nejistotě stejně jako její krajanka Dominika Cibulková, která taktéž kvůli zranění letos neodehrála mnoho utkání.

Reklama