Hlavní obsah

Tohle nebylo fér. Bývalá světová jednička je z rozchodu stále zklamaná, pomáhá jí její parťačka

I když je to už několik dní, pořád je zklamaná. Kristina Mladenovicová nedávno oznámila, že nebude pokračovat její úspěšná spolupráce s trenérem Saschou Bajinem. Ten se k tomuto kroku rozhodl najednou a francouzskou tenistku tím šokoval. „Jakým způsobem to udělal, nebylo zrovna fér,“ rozpovídala se bývala světová jednička ve čtyřhře.

Foto: Sport.cz

Spolupráce Kristiny Mladenovicové a Saschy Bajina už nebude pokračovat.

Článek

Svým rozhodnutím opustit během úspěšné spolupráce Kristinu Mladenovicovou všechny šokoval. Nejvíce však francouzskou tenistku, která o jeho úmyslu neměla vůbec tušení. O to víc je z toho zklamaná. Dali se dohromady před půl rokem a bývalá světová desítka pod jeho vedením zase začala vítězit a stoupat žebříčkem.

Na turnajích už dokázala přejít přes úvodní kola, a i když ve dvouhře letos nevyhrála turnaj, Bajinovy rady jí pomohly k tomu, že opět začala porážet hráčky z první desítky včetně Ashleigh Bartyové, která je nyní světovou jedničkou. I tak se ale Bajin rozhodl, že už usměvavou tenistku nepovede.

Co ho k tomu vedlo, o tom se spekuluje, údajně dostal zajímavější nabídku. Hovořilo se, že ho oslovila Angelique Kerberová. Jestli tomu tak bylo, bude jasné již během příštího měsíce, kdy chce trojnásobná grandslamová vítězka jméno nového kouče oznámit. Hledání trenéra tak teď čeká Mladenovicovou.

„Jakým způsobem to udělal, nebylo zrovna fér,“ uvedla Mladenovicová na webu tennisworldusa.org. „Bylo to naprosto nečekané. Jak už jsem dříve naznačila, byla jsem z toho hodně zklamaná. Zkouším se přes to přenést,“ přiznala bývalá světová jednička ve čtyřhře. „Teď se chci soustředit jen na sebe, a až přijde správný čas, budu přemýšlet co dál,“ vyprávěla účastnice právě probíhajícího Turnaje mistryň.

Do Šen-čenu se kvalifikovala se svou parťačkou Timeou Babosovou, se kterou letos vyhrála French Open a turnaj v Istanbulu. Právě Babosová je jí teď velkou oporou. „Užívám si teď chvíle s mou nejlepší kamarádkou a parťačkou, s mým a jejím týmem, jsou moje rodina. Nejdůležitější lidé vždy zůstanou s vámi,“ dodala Mladenovicová, která si spolu s Babosovou na prestižním turnaji zajistila už semifinále a může tak stále pomýšlet na obhajobu loňského titulu.

Reklama

Související témata: