Hlavní obsah

Sobecké důvody. Elitní kouč vysvětlil, kvůli čemu odešel od Mladenovicové

S rozchody tenistek a jejich koučů se roztrhl pytel. Bez trenéra jsou nyní třeba wimbledonské vítězky Garbiňe Muguruzaová a Angelique Kerberová, vítězka Turnaje mistryň v deblu Kristina Mladenovicová či bývalá světová jednička Karolína Plíšková. Zatímco u Muguruzaové a Kerberové je ukončení spolupráce s trenérem po neúspěšné sezoně celkem pochopitelné, u Mladenovicové a Plíškové to je překvapení.

Foto: Sport.cz

Sascha Bajin nepovede Kristinu Mladenovicovou, protože se chce rozvíjet.

Článek

Šok to ale byl hlavně pro Kristinu Mladenovicovou. Francouzská tenistka totiž o ukončení spolupráce neměla vůbec tušení. Sascha Bajin ji začal trénovat v dubnu a pod jeho vedením se jí opět začalo dařit. Už neprohrávala v úvodních kolech turnajů, ale už zase postupovala dál a dál, a dokonce začala porážet hráčky z elitní desítky. Stoupala i žebříčkem.

Když ji tedy Bajin minulý měsíc během úspěšné spolupráce znenadání řekl, že už dál nehodlá pokračovat, zklamalo jí to. Ještě minulý týden na Turnaji mistryň tvrdila, že se z toho úplně nedostala. Bajin se k situaci nijak nevyjadřoval, ihned se však objevily spekulace, že dostal lepší nabídku.

Mluvilo se o Angelique Kerberové, ale k žádnému potvrzení nedošlo. Bajin se však konečně rozpovídal. Úspěšný trenér přiznal, že důvody, kvůli kterým odešel od Mladenovicové, byly čistě sobecké. Udělal to prý kvůli svému osobnímu rozvoji. „Jsem zklamaný z toho, že jsem se takhle náhle rozhodl nepokračovat, ale musel jsem myslet na sebe,“ citoval Bajina web essentiallysports.com.

„Uznávám, že je to sobecké, ale pokud neuděláš pro sebe to, co si myslíš, že nejlepší, nikdo jiný to za tebe neudělá,“ vysvětloval dál. „Hodně jsem se naučil a doufám, že Kristina také. Její rodina byla jedna z nejmilejších, které jsem na okruhu potkal. Přeju jí jen to nejlepší,“ dodal Bajin, který před Mladenovicovou trénoval Naomi Ósakaovou. Ta od něj odešla po letošním vítězství na Australian Open, protože pod jeho vedením už neměla takovou radost z tenisu, jakou prý mívala dříve.

Reklama

Související témata: