Hlavní obsah

Plíšková má nového kouče! Dovede ji ke grandslamovému titulu?

Praha

Aktuálně nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková už má nového trenéra. Krátce po rozvázání spolupráce s Conchitou Martínezovou se jejím nástupcem stal Venezuelan Daniel Vallverdu. Informaci oznámil na sociálních sítích tenistčin manžel a manažer Michal Hrdlička.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková na dovolené. Teď už má ale nového kouče.

Článek

"Od začátku byl pro mě jednou z priorit. Má za sebou vynikající výsledky, tenisu rozumí jako málokdo a jsem přesvědčená, že mi má hodně co nabídnout. Už teď se těším na start přípravy," nešetří optimismem 27letá hráčka v tiskové zprávě.

Plíšková má za sebou povedenou sezonu, kterou zakončila na druhém místě žebříčku, nicméně se jí nepodařil útok na první grandslamový titul ani návrat na pozici světové jedničky.

Rodačka z Loun svým novým krokem potvrdila dříve deklarovanou vizi, že už nechce spolupracovat s českými trenéry. Po Rennae Stubbsové a Martínezové tentokrát angažovala muže, jenž mimo jiné dříve vedl i Tomáše Berdycha.

Sám Vallverdu se coby hráč v profesionálním tenisu příliš neprosadil, ale jako kouč měl ve svém portfoliu prvotřídní hvězdy. Vedle Berdycha vedl třeba Andyho Murrayho, Grigora Dimitrova, Juana Martína del Potra a naposledy třeba Stana Wawrinku.

"Karolína je skvělá hráčka a těším se, že jí svou prací pomůžu k dosažení jejích cílů. WTA je pro mě něco nového, ale já mám výzvy rád," hlásí Vallverdu.

V realizačním týmu Plíškové je také Ukrajinka Olga Savčuková. "Je zachována jistá kontinuita, protože Dani může navázat na spolupráci s naším kondičním trenérem Azuzem Simčičem, se kterým v minulosti působil u Tomáše Berdycha. S Olgou se Karolína z okruhu znají dlouho a mají spolu vřelý vztah," uvedl Hrdlička.

Dovede kouč Daniel Vallverdu tenistku Karolínu Plíškovou ke grandslamovému titulu?
Ano
17,2 %
Ne
82,8 %
Celkem hlasovalo 2419 čtenářů.

Reklama