Hlavní obsah

Neuvěřitelné gesto. Pokud se zápas neuskuteční, hvězda vrátí peníze

Bogotá/Praha

Kdo mohl, koupil si vstupenku. Kolikrát na ni padl i celý měsíční plat. Fanoušci ve Střední a Jižní Americe byli z tenisových exhibicí Rogera Federera a Alexandera Zvereva unešení. Jen v Kolumbii zůstaly nadšencům oči pro pláč, když kvůli nepokojům a zákazu vycházení musel být zápas zrušen. Navíc zatím fanouškům nebyly ani vráceny peníze za lístky.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Švýcar Roger Federer po vítězství nad Alexandrem Zverevem v exhibičním utkání v Mexiku.

Článek

Turné Rogera Federera a Alexandera Zvereva po Střední a Jižní Americe se setkalo s velkým ohlasem. V Mexiku v byčí aréně, kde se utkání hrálo, dokonce padl divácký rekord. Tenisový zápas tady sledovalo 42 517 lidí.

I přesto se však na úspěšné akci objevila kaňka. V Kolumbii totiž bylo utkání zrušeno. V Bogotě panují nepokoje, lidé protestují proti vládě prezidenta Ivána Duqueho a vše vyvrcholilo zákazem vycházení. Z tohoto důvodu se utkání nemohlo konat, avšak peníze za vstupenky lidem organizátoři nevrátili.

„Jsme z toho velice smutní, ale jsme ve velmi obtížné finanční situaci. Výdaje i přes zrušení zůstaly stejné, ale mnoho příjmů zmizelo. Někteří ze sponzorů sice závazky dodrželi, avšak jiní nikoliv,“ vysvětloval Manuel Mate, hlavní pořadatel na webu essentiallysport.com. Federer však opět ukázal, že mu fanoušci nejsou lhostejní.

Mnozí z nich totiž za vstupenky utratili měsíční plat. Federer slíbil, že udělá vše pro to, aby se utkání pro diváky, kteří měli zakoupený lístek, uskutečnilo příští rok. Pokud by k tomu nedošlo, tak vrátí peníze, které za plánovaný zápas obdržel, aby fanoušci mohli své finance získat zpět.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík