Hlavní obsah

Kvitová získala poosmé ocenění od tenistek za fair play

Petra Kvitová dál patří podle názoru tenistek k nejčestnějším a nejsympatičtějším hráčkám na okruhu WTA. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu získala v hlasování kolegyň posedmé v řadě a celkově poosmé cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

"Jsem velmi pyšná, že jsem cenu dostala poosmé. Vždy s hrdostí přistupuji k soupeřkám s respektem. Doufám, že naučím budoucí generace milovat sport a tenis tak, jak moc je miluji já," uvedla Kvitová pro web WTA a na sociálních sítích dodala: "Velice děkuji hráčkám, které pro mě hlasovaly. Hodně to pro mě znamená."

Mezi laureátkami ocenění udělovaného od roku 1978 figurují například Australanka Evonne Goolagongová-Cawleyová, Američanky Chris Evertová a Lindsay Davenportová či Srbka Ana Ivanovičová. Více než dvakrát cenu obdržely jen Kvitová a Belgičanka Kim Clijstersová. Obě u hráček shodně uspěly osmkrát.

Někdejší světová devítka Karen Krantzckeová stihla během krátké kariéry vyhrát juniorku Australian Open a mezi ženami hrát dvakrát semifinále Australian Open a jednou Roland Garros. Australanka zemřela již v 31 letech na infarkt.

Cenu Peachy Kellmeyerové za práci ve prospěch hráček získala poprvé kanadská deblistka Gabriela Dabrowská. Trenérem roku se stal Australan Craig Tyzzer, trenér světové jedničky a letošní vítězky Rolad Garros Ashleigh Bartyové.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner