Hlavní obsah

Špičková show, nebo ostuda? Zápas tenisové velmoci přinesl zoufalou návštěvnost

Rok plný očekávání. Taková má být nová tenisová sezona 2020, která se naplno rozběhla už tradičně v Austrálii. Premiéru zde zažívá především ATP Cup neboli soutěž národních týmů, která má být konkurencí Davisova poháru a Laver Cupu. První den však, aspoň pokud se návštěvnosti týká, přinesl pořádné rozpaky.

Foto: Profimedia.cz

Příliš fanoušků do hlediště nedorazilo

Článek

Tři australská města, Sydney, Brisbane a Perth, hostí premiérový ročník ATP Cupu. O cennou trofej bojuje 24 zemí rozdělených do šesti skupin. Už úvodní den však naznačil, že další týmová soutěž to nebude mít vůbec jednoduché.

Pokud byl nový formát Davisova poháru kritizován kvůli mizernému diváckému zájmu, který provázel v Madridu kromě domácích Španělů prakticky všechny ostatní duely, Austrálie na tom není o moc líp.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Casper Ruud se postaral o velké překvapení.

Domácí hvězdy v čele s Kyrgiosem si ve skupině F v souboji s Německem v Brisbane na nedostatek zájmu pochopitelně stěžovat nemohly, u ostatních duelů to však bylo o něčem jiném.

Američané? Nezájem

Fanouškům v Perthu například vůbec netrhal žíly fakt, že v duelu Spojených států s Norskem hraje devatenáctý hráč světa John Isner s vycházející severskou hvězdičkou Casperem Ruudem. Šokující výhru norských tenistů sledovalo jen pár desítek nejvěrnějších příznivců. Podobně na tom byl i mač v Sydney mezi Belgií a Moldavskem.

Přece jen s větším zájmem se setkal zápas mezi Kanadou a Řeckem hlavně díky vítězi Turnaje mistrů a světové šestce Stefanosu Tsitsipasovi s vítězným Denisem Shapovalovem.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

John Isner na svého soupeře překvapivě nestačil.

V dalších dnech by měl turnaj přece jen zažívat lepší časy. Do akce se totiž chystá prakticky celá tenisová elita v čele s Novakem Djokovičem, Rafaelem Nadalem, Dominikem Thiemem či Daniilem Medveděvem. Z nejužší špičky tak chybí jen Roger Federer, který dal přednost přípravě na Australian Open.

Zápasy ATP Cupu tvoří dvě dvouhry a čtyřhra. Vítězové šesti skupin a nejlepší dvě mužstva z druhých míst postoupí do vyřazovacích bojů. Finále se bude hrát 12. ledna v Sydney.

Reklama

Související témata: