Hlavní obsah

Skandál v Sydney! Ruská hvězda třískala do umpiru. To už jsi přehnal, reagoval sudí

Sydney/Praha

Prásk. A pak ještě jednou. Byl vzteky bez sebe. Ruský tenisový obr Daniil Medveděv neudržel nervy a dvakrát praštil raketou do umpiru. Talentovaný hráč se vytočil na ATP Cupu během duelu s Argentincem Diegem Schwartzmanem, s kterým měl také konflikt. Medveděv zápas nakonec ve třech setech vyhrál, vzpomínat se ale bude spíš na jeho extempore, za které vyfasoval i trestný fiftýn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Daniil Medveděv neudržel nervy na uzděVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Ruský tenista není žádné neviňátko. Na triku už má pěkných pár nervových výstřiků, když třeba ve Wimbledonu 2017 házel drobné mince směrem k rozhodčímu, aby mu naznačil, že řídí zápas v jeho neprospěch. Na US Open pro změnu vytrhl ručník z rukou podavače a hodil ho na zem. Po varování zahodil raketu. Následně kamerám neuniklo, jak fanouškům za hlavou ukázal vztyčený prostředníček.

Teď na ATP Cupu přidal další kousek, fanoušci nejspíš zírali s otevřenou pusou, čeho je bez dvou centimetrů dvoumetrový Rus schopen.

Foto: Edgar Su, Reuters

Ruský tenista Daniil Medveděv si podává ruku s rozhodčím po vítězném utkání s Argentincem Diegem Schwartzmanem.

Na kurtu totiž došlo k ostré slovní výměně Medveděva se soupeřem a rozhodčí Mohamed Lahyani udělil ruskému hráči napomenutí. Bouřlivák se v tu chvíli rozhodl, že si vše půjde s arbitrem vyříkat pěkně zblízka. „Varování, které jsi dostal, bylo za nesportovní chování," zaznělo od Lahyaniho směrem k Rusovi.

„Proč?" reagoval Medveděv. Vysvětlení mu zjevně nestačilo. „Řekl jsem vám, abyste přestal a choval se slušně. Ale vy jste pokračoval," stál si za uděleným varováním arbitr. V tu chvíli to nejspíš v Rusovi pořádně vřelo a najednou práskl raketou do umpiru. Fanoušci v tu chvíli nespokojeně pískali. Chtěli vidět tenis a ne představení ruského vzteklouna.

„Přestaňte. Máte varování. Tohle už překračuje meze," reagoval sudí na vzteklé chování Medveděva. Ten se ale rozhodl pokračovat v debatě a ptal se, zda podobné varování dostal i jeho soupeř z Argentiny. A když se dozvěděl, že ne, zuřil o to víc. Do stolce rozhodčího poslal ve vzteku raketou daleko větší ránu. A trest se dostavil okamžitě, sudí Rusku udělil trestný fiftýn.

Byl jsem frustrovaný, přiznal Medveděv

Medveděv po utkání tvrdil, že za konflikt se Schwartzmanem mohla jedna z výměn, kdy Argentinec nedokázal přiznat míč od ruského soupeře jako dobrý. „Byl jsem frustrovaný z toho, že jsem po té situaci dostal varování jen já. Ohledně druhého trestu se nehádám, ten byl zasloužený," konstatoval po utkání Rus.

Ironicky pak poznamenal, že se zase nic tak strašného nestalo. „Umpire zůstal nepoškozený a ani já jsem nezlomil raketu. Ale asi to skončí tak, že dostanu pokutu," pokrčil Medveděv rameny a ukončil debatu poté, co Rusko postoupilo do sobotního semifinále ATP Cupu, kde si zahraje proti Srbsku.

Reklama

Související témata: