Hlavní obsah

Dopingový skandál na Davis Cupu! Hříšník je suspendován

Londýn/Praha

Chilský tenista Nicolás Jarry měl při listopadovém finálovém turnaji Davisova poháru pozitivní dopingový test a je dočasně suspendován. Podle tenisové federace ITF odevzdal vzorek moči se zakázanými látkami 19. listopadu, kdy odehrál dvouhru i čtyřhru v utkání s Argentinou. Jarry oba zápasy prohrál.

Foto: Stringer, Reuters

Chilský tenista Nicolas Jarry na Davis Cupu.

Článek

Čtyřiadvacetiletý tenista, jemuž ve světovém žebříčku patří 78. místo, měl v těle zakázané látky ligandrol a stanozolol. Jeho vzorek byl analyzován v akreditované laboratoři antidopingové agentury WADA v Montrealu. Suspendován je ode dneška minimálně do projednání případu, jehož termín zatím nebyl stanoven.

Jarry úmyslné zvyšování výkonnosti pomocí dopingu odmítl. Domnívá se, že pozitivní test mohly způsobit kontaminované doplňky stravy pocházející z Brazílie. "První test byl negativní, ten druhý se mohl vrátit pozitivní, protože jsem konzumoval multivitamíny vyrobené v Brazílii. Doporučil mi je můj doktor, se zárukou, že neobsahují nic zakázaného," napsal Jarry na instagramu.

Na okruhu ATP rodák ze Santiaga vyhrál zatím jeden turnaj loni v červenci na antuce v Bastadu. S federací ITF chce plně spolupracovat a dokázat svou nevinu. "Hladiny těch látek byly tak neuvěřitelně nízké, že mi nemohly poskytnout žádný přínos pro zvýšení výkonu," doplnil.

Jarry na finálovém turnaji Davis Cupu v Madridu odehrál tři zápasy. Nestačil ani na Němce Philippa Kohlschreibera. I jemu podlehl ve dvou setech. Chile ve skupině skončilo na posledním místě a do čtvrtfinále nepostoupilo.

Reklama

Související témata: