Hlavní obsah

Držte huby! seřval Djokovič fanoušky. Připadáš si slavný, co? pustil se i do sudího

Vyhrál další velkolepou bitvu, už poosmé zvedl nad hlavu pohár pro šampiona Australian Open a vrátil se na pozici světové jedničky. Fenomenální Srb Novak Djokovič však vedle skvělého výkonu ukázal v pětisetovém finále s Rakušanem Dominicem Thiemem také odvrácenou tvář své osobnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič se ve finále Australian Open pustil do rozhodčího i diváků.Video: sntv

 
Článek

Jindy bývá miláčkem tribun a sám směrem k fanouškům i během vypjatých bitev gestikuluje. Tentokrát jej ale často hlučící příznivci v Rod Laver Areně už během úvodní sady iritovali.

„Držte už huby," křičel směrem do hlediště už v první sadě rodák z Bělehradu. Není divu, že se pak fanoušci přidali spíše na stranu soupeře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Djokovič v nádherném finále obhájil titul na Australian Open.Video: sntv

Djokovič první sadu ještě vyhrál, ale nervy měl viditelně na pochodu, což vyvrcholilo za stavu 4:4, kdy se snažil potvrdit předchozí brejk, jenže v gamu byl dvakrát napomínán za porušení limitu na zahájení servisu, za což ho umpirový sudí Damien Dumosis potrestal ztrátou prvního podání.

Srb následně hru prohrál a nasupeně mířil k lavičce. Po cestě poklepal na tenisky sudímu a ironicky ho pochválil.

„Skvělá práce kámo. Hlavně v tom druhém případě. Připadáš si teď slavný? Výborně. Mise splněna," rýpal Djokovič, který nakonec prohrál druhý i třetí set. Pak se ale vzchopil a zápas dotáhl v pětisetovém maratonu po čtyřech hodinách do vítězného konce.

Foto: Issei Kato, Reuters

Dominic Thiem zkušenějšího soupeře ve finále Australian Open pořádně potrápil.

Po proměněném mečbolu z něj pochopitelně všechny negativní emoce rázem vyprchaly. „Tohle je můj nejoblíbenější kurt a turnaj na světě. Jsem nadšený, že tu mohu opět zvednout trofej nad hlavu," rozplýval se bezprostředně po triumfu nyní už vítěz 17 grandslamových turnajů.

Reklama

Související témata: