Hlavní obsah

Federer bude letos hrát na antuce pouze na Roland Garros

Tenista Roger Federer odehraje v této sezoně na antuce pouze Roland Garros. Agent osmatřicetiletého Švýcara Tony Godsick tímto oznámením ukončil spekulace, že se Federer před pařížským grandslamem bude chtít rozehrát na turnajích Masters v Madridu a Římě.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Švýcar Roger Federer podává v duelu se Srbem Novakem Djokovičem na Australian Open.

Článek

Majitel rekordních dvaceti grandslamových titulů omezuje v olympijské sezoně turnajový program ještě více než v minulých letech, kdy si začal kalendář pečlivě hlídat ve snaze prodloužit si kariéru. V lednu vynechal na rozdíl od svých velkých rivalů ATP Cup, aby mohl strávit více času s rodinou, a na Australian Open přijel bez odehraného soutěžního zápasu. Přesto postoupil až do semifinále, kde podlehl pozdějšímu šampionovi Novaku Djokovičovi.

Nyní má před Roland Garros jako poslední naplánovaný start v Miami, kde se bude hrát do 5. dubna. V Paříži se začne 24. května.

V letech 2017 a 2018 vynechal Federer kompletní antukovou sezonu, loni se na French Open vrátil a předtím odehrál na antuce dva turnaje. Na pařížském grandslamu uspěl Federer jen jednou v roce 2009, naposledy rozšířil svou sbírku z největších turnajů v roce 2018 na Australian Open.

Reklama