Hlavní obsah

Pro fanoušky vše. Světová jednička se zastavila na ulici a zahrála si tenis s dětmi

Bělehrad/Praha

Je výborným tenistou i šoumenem, přesto se u fanoušků netěší takové oblibě jako jeho velcí rivalové Roger Federer a Rafael Nadal. Světová jednička se s tím už ale nějak srovnala. Radost však Novak Djokovič hodlá dělat dál, a to hlavně dětem. Na sociálních sítích koluje video, jak si s malými fanoušky pinká na ulici.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Srb Novak Djokovič.

Článek

Novak Djokovič po vítězství na Australian Open zamířil se svou rodinou do Alp, kde si všichni užili sníh. Teď už je však světová jednička doma v Bělehradu a ani tady se nenudí. Sociálními sítěmi koluje video, jak srbský tenista hraje na ulici tenis se svými malými fanoušky.

Djokovič šel podle svých slov po ulici, když uviděl chlapce, jak si pinkají. „Bylo to spontánní. Viděl jsem hrát děti tenis bez sítě, tak mě napadlo, že bych nějakou mohl přinést a upevnit ji mezi sloupky lamp,“ uvedl tenista na webu The Sun. „Pro takovéto chvíle člověk žije. Těší mě, když vidím děti hrát tenis,“ dodal.

I když nepatří k nejoblíbenějším tenistům a fanoušci mu to dávají při zápasech často najevo, teď sklidil pochvalu. „Tohle si ty děti budou pamatovat napořád. Musely být nadšené,“ napsal jeden z tenisových fandů. „Máme ho rádi nejen kvůli jeho trofejím, ale také pro to, jaký to je člověk. Úžasný,“ doplnil další.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz je známý tím, jak podporuje děti. Ve své rodné zemi nechal vybudovat, nebo opravit mnoho školek a dětských hřišť. Finančně také pomáhá svým nástupcům. Filipu Krajinovičovi v době, kdy se vracel po zranění, platil kouče. Desetiletému Mihailu Topičovi, který patří k velkým talentům a kterému se přezdívá Malý Nole, hradí veškeré náklady.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články