Hlavní obsah

Hraješ jen pro peníze... Měj úctu, hádaly se české opory. Teď se sejdou v reprezentaci

Praha

Nedávno si přes sociální sítě vjeli do vlasů, ale nakonec se spolu dva žebříčkově nejlépe postavení čeští tenisté Jiří Veselý a Lukáš Rosol sejdou v daviscupovém týmu, kam je pro utkání na Slovensku nominoval kapitán Jaroslav Navrátil. Češi budou v kvalifikaci usilovat o postup na finálový turnaj v Madridu. Na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru se bude hrát 6. a 7. března.

Foto: Sport.cz

Tenista Jiří Veselý získal po pěti letech druhý titul kariéry ve dvouhře na okruhu ATP. Teď bude oporou reprezentace.

Článek

Navrátil povolal do reprezentace ještě Zdeňka Koláře, mladíka Jonáše Forejtka a také nováčka Víta Kopřivu.

Přestřelka mezi Veselým a Rosolem proběhla před startem Australian Open, kdy se Rosol nabízel přes Instagram k návratu do Davisova poháru spolu s Kolářem a Romanem Jebavým.

„Jako jediní tři čeští zástupci v Austrálii tento rok 2020. Jsme připraveni reprezentovat ČR v Davisově poháru tento zápas proti SVK v Bratislavě. Pevně věříme, že budou změny, které jsme navrhovali v DC, v českém teamu vyslyšeny," apeloval tehdy Rosol.

Na což s podivem reagoval Veselý: „Já měl vždy za to, že bez dobré finanční odměny ty odmítáš reprezentovat." Rosola jeho slova evidentně naštvala. „Kdo tu mluví o penězích? Úplně zbytečně se ti podařilo odreflektovat, jak mizerné vztahy celá situace nese. Měl bys mít úctu k starším!" poučoval čtyřiatřicetiletý veterán o osm let mladšího reprezentačního kolegu.

Rosol se dost podrážděně ozval i po zmíněné baráži v Bosně a Hercegovině, kdy ho rozzlobila Navrátilova slova o tom, že pro následující utkání se Slovenskem bude kostru týmu tvořit trio Veselý, Forejtek a Lehečka.

„Docela mě zaskočila slova pana Navrátila. Všimli jste si vůbec, že se nikdo nezeptal už v Bosně, proč jsem vlastně nehrál? Proč jsem nebyl v týmu a kde je pravda?" psal tehdy Rosol.

Udržet pozitivní náladu v týmu zřejmě nebude pro kapitána úplně snadný úkol. Češi se se Slováky utkají v Davis Cupu vůbec poprvé v historii. Kapitán soupeře Dominik Hrbatý zveřejní nominaci v úterý.

Reklama