Hlavní obsah

Pomozte. Nadal burcuje sportovní boháče v těžce zkoušeném Španělsku

Tenista Rafael Nadal vyzval španělské sportovce, aby se finančně zapojili do boje proti pandemii koronaviru. Společně s basketbalistou Pauem Gasolem z Milwaukee přišel s iniciativou na podporu Červeného kříže. Prvním cílem je vybrat 11 milionů eur (299 milionů korun) na nákup ochranných pomůcek a vytvoření infrastruktury na pomoc postiženým rodinám.

Foto: Henry Romero, Reuters

Rafael Nadal se angažuje v boji s koronavirem.

Článek

Španělsko je jednou z nejhůře postižených zemí. Počet nakažených už překročil 56 000, více než 4000 infikovaných lidí zemřely. Parlament proto odhlasoval prodloužení mimořádných opatření do 12. dubna.

"Cíl je jasný, vybrat 11 milionů eur na pomoc 1,35 milionu lidí. Věříme, že se připojí celý španělský sport. Pau a já už jsme přispěli a věříme, se postaráte o to, aby tohle bylo naše největší vítězství," uvedl dvanáctinásobný šampion antukového Roland Garros.

Už dříve se do pomoci ve Španělsku zapojili argentinský fotbalista Lionel Messi z Barcelony a trenér Manchesteru City Pep Guardiola. Oba věnovali nemocnicím v Katalánsku milion eur. Real Madrid zase dal k dispozici svůj stadion a jeho hráči se rozhodli financovat vypravení charterového letu, který do Španělska dopraví zdravotnický materiál.

Reklama

Související témata: