Hlavní obsah

Ta zranění! Další tenistka kvůli nim končí kariéru

Praha

Další tenisové loučení. Po mnoha zraněních se rozhodla pro odchod z kurtů bývalá světová padesátka. „Moje tělo už mi kvůli opakujícím se zraněním nedovolí hrát konkurenceschopný tenis,“ uvedla Anna Tatišviliová na sociálních sítích. Největším úspěchem třicetileté Američanky tak zůstane výhra nad českou hvězdou Karolínou Plíškovou, kterou jako kvalifikantka senzačně vyřadila na US Open.

Foto: Sport.cz

Anna Tatišviliová.

Článek

Maria Šarapovová, Johanna Larssonová a Jekatěrina Makarovová, všechny tyto tenistky se letos rozhodly odejít z kurtů. Zdravotní potíže jim už nedovolily se připravovat tak, aby stále mohly hrát naplno. Teď se k nim přidala další hráčka. Annu Tatišviliovou také během kariéry trápila častá zranění.

Americká tenistka se na kurtech naposledy představila loni, kdy si zahrála na třech turnajích, avšak ani na jednom nepřešla přes úvodní kolo. „Moje tělo už mi kvůli opakujícím se zraněním nedovolí hrát konkurenceschopný tenis,“ uvedla bývalá padesátá hráčka světa na sociálních sítích.

„Ukázalo se, že profesionální tenis není jen bojem na kurtech, ale stejně tak a možná ještě víc, je bitvou se zraněními. Bez ohledu na to, jak bolestné to pro mě bylo rozhodnutí, odcházím z profesionálního tenisu a budu se soustředit na kariéru mimo kurt," dodala tenistka, která dříve hrála za Gruzii.

Tatišviliová během kariéry vyhrála jedenáct titulů ITF. Na grandslamech se dostala nejdál na US Open, kde si zahrála osmifinále. Na Australian Open a ve Wimbledonu si zahrála druhé kolo, na French Open nepřešla přes první. O senzaci se postarala před pěti lety na US Open, když v úvodním kole porazila hráčku světové desítky. Karolínu Plíškovou tehdy vyřadila po setech 6:2 a 6:1.

Reklama