Hlavní obsah

Dá si pauzu. Německá tenistka oznámila radostnou novinku

Další tenisové miminko. Radostnou novinku nedávno oznámila německá tenistka. Tatjana Mariaová o svém druhém těhotenství informovala prostřednictvím sociálních sítích a zároveň potvrdila, že se k tenisu bude chtít vrátit. „Beru si jen pauzu, na okruh se vrátím,“ prohlásila bývalá šestačtyřicátá hráčka světa.

Foto: Sport.cz

Tatjana Mariaová.

Článek

To, že mateřství se dá skloubit s tenisem, potvrdilo už mnoho hráček. K nejznámějším maminkám na okruhu WTA patří třiadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová, bývalá deblová jednička Sania Mirzaová, běloruská hvězda Victoria Azarenková, nebo německá tenistka Tatjana Mariaová.

Ta má doma šestiletou dceru. Po jejím narození se Mariaová na kurty vrátila a slavila největší úspěchy. Vyhrála svůj první titul na okruhu WTA, když v létě 2018 ovládla turnaj na Mallorce a v žebříčku se vyšplhala až na šestačtyřicáté místo. Teď má majitelka patnácti titulů ITF další důvod k radosti.

Bude dvojnásobnou maminkou. Novinku oznámila prostřednictvím sociálních sítí. „Už v Monterrey jsme se rozhodli, že si vezmu pauzu od turnajů a zůstanu doma s rodinou. Charlotte bude mít bratříčka, nebo sestřičku. Jsme nadšení. Beru si jen pauzu, na okruh se vrátím,“ uvedla Mariaová.

Třiadevadesátá hráčka světa se letos představila na šesti turnajích. Nejdál se dostala v Newport Beach, kde si zahrála čtvrtfinále. Jejím zatím posledním turnajem, než se po porodu vrátí, tak bude Monterrey, kde byla v osmifinále. V něm nestačila na Britku Johannu Kontaovou.

Reklama