Hlavní obsah

Tenisový turnaj pro charitu vyhrál Fritz, peníze věnoval dětem

Americký tenista Taylor Fritz vyhrál další z virtuálních turnajů v době pandemie koronaviru. Čtyřiadvacátý hráč světového žebříčku zdolal s herní konzolí sedm hvězdných soupeřů v akci zvané "Stay At Home Slam" a prémii ve výši milionu dolarů (25 milionů korun) věnoval organizaci starající se o hladovějící děti v USA.

Foto: Sport.cz

Americký tenista Taylor Fritz.

Článek

V době, kdy skutečné turnaje znemožňuje covid-19, ze svého domova porazil například sestry Venus a Serenu Williamsovy, japonské hvězdy Naomi Ósakaovou či Keie Nišikoriho. Dvaadvacetiletý Fritz vytvořil dvojici s Addison Raeovou, osobností mobilní aplikace TikTok. Ve finále zdolal 6:4 Nišikoriho, jehož partnerem byl DJ Steve Aoki.

"Byl jsem nervóznější než při skutečných zápasech. Byla to zábava," řekl Fritz pro web ATP. Online turnaj zorganizovala marketingová společnost IMG, jež spojila svých osm tenisových klientů s osobnostmi z jiných odvětví. Soupeřili ve videohře Mario Tennis Aces.

Turnaj byl vysílán živě na facebooku, zápasy komentovala bývalá světová jednička John McEnroe. Každý z účastníků dostal 25.000 dolarů (622 tisíc korun) a věnoval je podle svého uvážení na dobročinné účely. Vítězové pak navíc získali milion dolarů.

Akce "Stay At Home Slam" navázala na online verzi tenisového turnaje v Madridu, kde se utkalo 16 žen a 16 mužů včetně Karolíny Plíškové. "Titul" na dálku slavili Brit Andy Murray a Kiki Bertensová z Nizozemska. Sezonu mají tenisté přerušenou minimálně do poloviny července.

Reklama

Související témata: