Hlavní obsah

Becker předvídá krizi. Federerův nápad ho zaujal

Praha

Boris Becker předvídá tenisu velkou krizi. Šestinásobný grandslamový vítěz nejdříve kvůli níže postaveným hráčům v žebříčku apeloval na to, aby se US Open uskutečnilo, avšak teď změnil názor. „Nebylo by moudré ho uspořádat na tomto místě,“ prohlásil bývalý německý tenista.

Foto: Sport.cz

Boris Becker.

Článek

Ještě před několika dny Boris Becker doufal, že se na podzim uskuteční US Open. Chtěl to hlavně kvůli níže postaveným hráčům v žebříčku. „Kdybych byl ve vedení, udělal bych vše pro to, aby se uskutečnilo. Kdyby se neodehrálo, mohla by být ukončena celá sezona. A co s těmi stovkami hráčů, kteří jsou závislí na výdělcích z turnajů? Většina hráčů mimo Top 50 potřebuje své týdenní výdělky,“ vysvětloval bývalý německý tenista s tím, že mnoho hráčů by si tak muselo začít hledat jinou práci, aby mělo na živobytí.

Teď však šestinásobný grandslamový vítěz svůj názor ohledně US Open změnil. „New York je pandemií koronaviru nejvíce zasaženým městem světa, nebylo by moudré uspořádat grandslam na tomto místě,“ uvedl nyní na webu krone.at. Becker s tím, že tenisu hrozí krize a je potřeba najít nějaké řešení.

„Tenisté, kteří nepatří do padesátky, možná mezi pětasedmdesát nejlepších, potřebují týdenní výplatu. Naprostá většina tenisových profesionálů teď potřebuje finanční pomoc. Problémy budou mít i organizátoři menších turnajů, které se teď měly konat. Tenis tak přišel o mnoho peněz. Musíme si tedy položit otázku, zda bude v tenisu dál možné zaměstnávat tisíce lidí,“ dodala bývalá světová jednička, které se líbí nápad Rogera Federera.

Ten přišel s tím, že by se ženská a mužská tenisová asociace mohly spojit. „Federer přišel se skvělou myšlenkou. Souhlasí s ní Nadal i ostatní. Je vidět, že Federer je opravdu chytrý a o tenis se stará. Spojení by bylo správným krokem,“ chválil návrh dvacetinásobného grandslamového vítěze.

Reklama