Hlavní obsah

Povedená tenisová rodinka. Kvůli korupci a sázení vyfasoval doživotí i druhý z bratrů

Londýn

Vyfasoval doživotí. Je hotovo. Tenista, který prokazatelně opakovaně ovlivňoval výsledky zápasů, si už na turnajích neškrtne. Egypťan Youssef Hossam vyfasoval tvrdý trest. TIU (Tennis Integrity Unit) odhalila nekalé jednání nyní jednadvacetiletého hráče hned v jednadvaceti případech, když bylo prokázáno spojení na turnajích nižší úrovně se sázkařskou mafií. Už v roce 2018 dostal doživotní distanc také tenistův starší bratr Karim.

Foto: Profimedia.cz

Egyptský tenista Youssef Hossam dohrál. Bylo odhaleno, že ovlivňoval zápasy.

Článek

„V důsledku našeho vyšetřování a zjištěných výsledků je pan Hossam doživotně vyloučen z účasti na jakékoli tenisové akci," uvádí se v prohlášení TIU. Jde o nezávislou organizací, která vyšetřuje podezření z korupčního jednání v tenisovém světě.

Mladý Egypťan, který to dotáhl nejvýše na 291. místo světového žebříčku (prosinec 2017), nehrál turnaje od května minulého roku. Tehdy byl trest v podobě zákazu startů na turnajích stanoven jako dočasný a případ se dál vyšetřoval.

Už v té době ale vyšlo najevo, že tenista ovlivnil šest svých zápasů a ve dvou případech se snažil přesvědčit dva jiné hráče, aby nepodali maximální výkon ve svých zápasech. Egypťan nespolupracoval s vyšetřujícími orgány a nyní padl definitivní verdikt, že jeho tenisová kariéra skončila.

Reklama