Hlavní obsah

VIDEO: Sampras se Štěpánkem chtějí pobavit i zvítězit

PRAHA

Po roce a téměř třech měsících se v pražské O2 Areně předvede další tenisová legenda. Po stále aktivním Rogeru Federerovi se českým divákům představí jeden z nejlepších tenistů historie Pete Sampras. Americký rekordman v počtu grandslamových titulu sehraje exhibiční utkání s českým daviscupovým reprezentantem Radkem Štěpánkem. "Zápas beru vážně, chci Štěpánka porazit," slíbil Sampras na nedělní tiskové konferenci.

Článek

O tom, že je rodák z Washingtonu v dobré formě, přesvědčil v sobotu, kdy v dalším exhibičním utkání zdolal v Bratislavě slovenského tenistu Dominika Hrbatého ve dvou setech. A porazit bude chtít i Štěpánka. "V posledních dnech jsem velmi soutěživý. Ale pokud prohraju, nebudu to brát nijak tragicky," svěřil se Sampras, jenž po svém příletu v nočních sobotních hodinách stihl i odpovědět na otázky Marka Ebena v pořadu Na Plovárně.

Český tenista, jehož pořádající agentura Česká sportovní vybrala za soupeře slavnému Američanovi hlavně pro jeho schopnosti šoumena, se zápasu s legendou nemůže dočkat. "Těším se už dlouho. Je pro mě čest, splnění snu," dělil se o své pocity Štěpánek. Před nedávnem třicetiletý tenista si pro diváky v O2 Areně připravil i překvapení. "Nebylo by nejlepší, kdybych ho vyzradil na tiské konferenci. Myslím, že si do zítřka diváci rádi počkají," avizoval tenista, jenž pobavil diváky v daviscupovém utkání proti Švýcarsku, do něhož nastoupil v trikotu z české vlajky.

Sampras na Štěpánka: Máš přítelkyni?

Před zápasem s Hrbatým prý americký tenista slíbil svou účast na svatbě slovenského tenisty. Když se čeští novináři zeptali, zda má podobnou dohodu i se Štěpánkem, odpověděl: "Dělali jsme si legraci na tiskové konferenci. Ale jestli bude Radek chtít, klidně přijedu. Máš přítelkyni? Je to vážný vztah?" otočil se s otázkou na vedle sebe sedícího Štěpánka, čímž rozesmál všechny přítomné (Štěpánkova přítelkyně je nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová - pozn. red.). "Určitě ti ale budu přát co nejlepší manželství," dodal Sampras s úsměvem.

V české metropoli se vítěz čtyřiašedesáti titulů ocitl poprvé a město mu líbí. "Je skvělé být v Praze. Je to krásné město a já jsem rád, že jsem ho mohl navštívit. Doufám, že se sem někdy vrátím," řekl Sampras, jehož v pondělí od 14:30 čeká audience u českého prezidenta Václava Klause.

Zápas v pražské hale začíná v 18:30, oba tenisté se ale začnou rozcvičovat již od pěti hodin, od kdy je také O2 Arena otevřena pro veřejnost. O utkání je podle organizátorů velký zájem, zápas už je téměř vyprodán. Diváci se mohou těšit na útočný styl hry, který na přelomu osmdesátých a devadesátých let praktikovali například Becker, Edberg či právě Sampras. Štěpánek je jedním z posledních

aktivních hráčů, kteří preferují hru "servis - síť".

Sampras odlétá hned po utkání do Londýna, kde se zúčastní turnaje veteránů. Finanční výtěžek z tenisové exhibice poputuje ve prospěch kliniky rehabilitačního lékařství Fakultní nemocnice v Motole.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík