Hlavní obsah

Djokovič tajil svoji výhodu před konkurencí: Nechtěl jsem nikoho rozčílit

Bělehrad/Praha

Plný restart profesionálního tenisového kolotoče je zatím v nedohlednu a jednotliví hráči a hráčky přistupují k vyplnění pauzy zaviněné pandemií koronaviru různě. Třeba Roger Federer přiznal, že momentálně vůbec netrénuje. Ale jeho velký konkurent Noval Djokovič naopak i v době, kdy byla většina kurtů zavřená, makal s raketou naplno.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Novak Djokovič představuje v Bělehradě balkánskou turnajovou minisérii s hvězdným obsazením.

Článek

Když bylo jasné, že turnaj na betonech v Indian Wells kvůli propuknutí pandemie nezačne a další osud celé sezony je krajně nejistý, zamířil Djokovič i s rodinou v půlce března do španělské Marbelly na návštěvu bratra Marka.

Tehdy si asi jen těžko uměl představit, že mu bude trvat dlouhé dva měsíce, než se bude moct vrátit domů do Bělehradu. Nicméně čas ve Španělsku využil maximálně.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Novak Djokovič během tiskové konference v Bělehradě.

„Na rozdíl od mnoha jiných hráčů jsem mohl trénovat téměř každý den, protože jsem bydleli v domě s tenisovým kurtem," přiznal Djokovič ve svém soukromém sportovním centru na břehu Dunaje v Bělehradě během tiskové konference u příležitosti představení jím organizované turnajové minisérie po balkánských zemích.

„Ustoupil jsem od postování klipů z mého tréninku na sociálních sítích, protože jsem nechtěl ostatní hráče rozčílit," vysvětloval.

„Cítím se skvěle, v dobré formě a těším se na start Adria Tour," vyhlížela světová jednička start turnajové minisérie po Srbsku, Chorvatsku, Černé Hoře a Bosně a Hercegovině, které se mají účastnit i Alexander Zverev, Dominic Thiem či Grigor Dimitrov.

Reklama

Související témata: