Hlavní obsah

Smutné přiznání tenisového génia. Tenis mi vůbec nechybí, svěřil se Federer

Praha

Každý ztracený měsíc pro něj znamená mnohem více než pro většinu tenisového světa. Roger Federer oslaví v srpnu už 39. narozeniny a dobře ví, že jeho kariéra směřuje ke konci. Přišel o svůj oblíbený Wimbledon a i osud zbytku sezony je pořádně nejistý. O to více může překvapit jeho výrok. "Tenis mi tolik nechybí," přiznal dvacetinásobný grandslamový šampion.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Roger Federer se zatím na zahájení sezony nechystá.

Článek

Tenisový svět stále napjatě čeká, kdy se znovu rozběhne sezona. Náznaky, že by se tak navzdory původním předpokladům mohlo stát, se objevují. I když na turnaje v takové podobě, jak je fanoušci znají, se může pro letošek zapomenout.

Ve hře je stále i US Open, které se má rozběhnout za specifických podmínek 24. srpna. Největší hvězda světového tenisu Roger Federer však zůstává v klidu. "Momentálně netrénuju, nevidím k tomu žádný důvod. Se svou fyzičkou jsem spokojený, než se ale budeme moci vrátit na Tour, potrvá to ještě dlouho," říkal v nedávném rozhovoru Švýcar.

Šance na restart sezony však postupem času stoupají. O to více zarazila fanoušky slova tenisového maestra, která pronesl ve videorozhovoru s brazilskou legendou Gustavem Kuertenem. "Je pro mě důležité, abych si volno užil. Tenisu jsem měl během kariéry opravdu plno, a abych řekl pravdu, moc mi nechybí," zaskočil posluchače Federer.

Na dlouhé pauze totiž vidí i řadu pozitiv. "Od mé operace v roce 2016 jsem nikdy nebyl doma více než pět týdnů, jsou to pro mě skvělé chvíle. Je pravda, že se někdy jako rodina nemůžeme vystát a blázníme, ale to je asi podobné všude," přiznala s úsměvem legenda.

A vzápětí uklidnil i své příznivce. "Až si budu myslet, že se blíží čas návratu, budu mít znovu cíl a vrátím se k tréninku. Pořád mám spoustu ambicí a motivaci. Věřím, že konec kariéry je ještě hodně daleko," dodal švýcarský génius.

Reklama