Hlavní obsah

Šafářové nepomohl skvělý začátek, proti Bartoliové ji zradilo podání

Dva rozdílné "poločasy" sehrála ve 3. kole Australian Open Lucie Šafářová. V tom prvním na dvorci Margaret Courtové jednoznačně dominovala a po zisku úvodního setu a vedení 2:0 ve druhém se zdálo, že míří do osmifinále. Jenže její francouzská soupeřka Bartoliová se nevzdala a tvrdou nátlakovou hrou si vynutila obrat. Z následujících třinácti gamů získala Šafářova jediný a turnaj pro ni skončil.

Článek

Začátek vám vyšel nad očekávání, měla jste nějakou taktiku?

Věděla jsem, že Bartoliová je moc těžká soupeřka, hraje hodně rychle a tvrdě a tak jsem se snažila ji k této hře nepustit vlastní agresivní hrou. I díky úspěšnému servisu se mi to po celý první set a na začátku druhého dařilo, ale pak bohužel přišel nečekaný zlom...

V jakou chvíli k němu podle Vás došlo?

Tak to vím naprosto přesně, bylo to při mém podání za stavu 2:0 ve druhé sadě. Bohužel jsem předtím získaný brejk nepotvrdila a Bartoliovou naopak zisk téhle sady doslova postavil na nohy. Možná jsem se v tu chvíli tak trochu zalekla toho, že moje taktika vychází a trošku mi to svázalo ruce, ale od tohoto okamžiku už bohužel vládla soupeřka, která se vrátila ke své nátlakové hře a začalo ji to tam neskutečně padat.

Navíc vám zřejmě přestal fungovat i servis...

Snažila jsem se ze shodové strany dávat liftovaný servis do jejího bekhendu, z něhož dělala v prvním setu chyby, ale bohužel se mi na servisu přestalo dařit. Přišly i dvojchyby, neboť proti Bartoliové nejde druhý servis jen tak rozehrát, ona jde naplno hned do prvního míče a tvrdě returnuje, vůbec nečeká na hru soupeřky. Proto jsem musela lehce riskovat i druhé podání, ale ta úspěšnost už nebyla moc dobrá.

Bartoliová se navíc různě snažila vyvést Vás z míry, povedlo se jí to?

Asi máte na mysli její neustále poskakování před servisem nebo na příjmu nebo výměnu bot po druhém setu. Je tímhle celkem známá, takže mě to nijak výrazně nerozhodilo, ale musím přiznat, že tuto taktiku má celkem promyšlenou a neustále tím soupeřky drží pod permanentním tlakem.

Mrzí Vás hodně ztráta dobře rozehraného zápasu?

Určitě je to velká škoda, měla jsem dnes velkou postupovou šanci. Alespoň je to pro mě ale poučení do příštích zápasů, že musím na hodně věcech ještě více zapracovat, teď třeba konkrétně právě na servisu. Ale na druhou stranu jsem tu špatný turnaj rozhodně neodehrála a snad pro mě bude australská zkušenost dobrou výchozí pozicí do rozbíhající se sezóny.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová